HELICOBACTER PYLORI (C13 UREUM ADEMTEST)

Maagklachten kunnen veroorzaakt worden door de Helicobacter pylori bacterie. Deze bacterie kan eenvoudig worden opgespoord door middel van een ademtest. Tijdens de test wordt uw uitgeademde lucht onderzocht.

lees meerP -

Het onderzoek
U blaast een eerste zak langzaam vol met uw adem via een rietje. Daarna drinkt u een beetje sinaasappelsap, krijgt u een ureumtabletje, gevolgd door de rest van het sinaasappelsap.
U wacht nu 30 minuten. Vervolgens blaast u de tweede en laatste zak vol door ook nu weer langzaam door het rietje te blazen.
De verpleegkundige zorgt nu dat uw adem wordt geanalyseerd

Meer informatie vindt u in de patiëntenfolder ‘C13 ureum ademtest’ [maag-, darm- en levercentrum].