SPORTBEGELEIDING

Voor individuele sportbegeleiding of voor een complete begeleiding van uw sportvereniging kunt u de sportarts incidenteel bezoeken.

Individuele begeleiding over een langere periode (bijvoorbeeld een jaar) bestaat uit een combinatie van consulten en advisering. Aan de hand van het wedstrijdschema en de doelstellingen voor het seizoen wordt een specifiek pakket samengesteld. Dat kan bestaan uit inspanningstests, bijhouden logboek, consulten bij blessures, specifieke krachttraining, voedingsadviezen, mentale training, enzovoort. Ideaal is een goed op elkaar afgestemd begeleidingsteam van sportarts, (sport)- fysiotherapeut, diëtist en sportpsycholoog. Nauwe samenwerking met de trainer geeft de beste garanties op een goed resultaat.

Het doel van verenigingsondersteuning is bewustwording creëren bij verenigingen en sporters op het gebied van verantwoord sporten. De ondersteuning bestaat uit systematische voorlichting, educatie en begeleiding op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Hierdoor kunnen veel blessures worden voorkomen. Bovendien herstellen sporters met klachten sneller doordat zij snel de weg weten te vinden in de sportgezondheidszorg.
Dit pakket wordt aangeboden door Sportgeneeskunde Nederland in samenwerking met Sportgeneeskunde VieCuri. Hierbij wordt een uitdrukkelijke samenwerking gezocht met de aan de sportvereniging verbonden fysiotherapiepraktijken.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.