MIJN.LZR S M

DR. C (CHARLOTTE) VERBERNE

FUNCTIE

chirurg (chef de clinique)

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2021

SPECIALISME

chirurgie

AANDACHTSGEBIEDEN

oncologische chirurgie, (minimaal invasieve) algemene chirurgie en gastro-enterologische chirurgie

BIG-REGISTRATIENUMMER

49910504901

OPLEIDING

Charlotte heeft geneeskunde gestudeerd in Groningen. De opleiding tot chirurg heeft ze gevolgd in het UMC Groningen, in Medisch Spectrum Twente in Enschede en in het oncologisch ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. In 2016 is ze gepromoveerd aan de universiteit van Groningen. Haar promotieonderzoek ging over de follow-up na een chirurgische behandeling van darmkanker.  

 "Ik vind het directe contact met patiënten belangrijk en mooi. Maar ook om samen met het team (inclusief de patient!) tot de juiste behandeling te kunnen komen. De rol van de chirurg in dit team inspireert me. Er zijn vele richtlijnen, maar elke patient is weer anders en verdient het juiste behandelplan. De ontwikkelingen in ons vakgebied, zowel de mammachirurgie als de gastro-intestinale chirurgie, volg ik dan ook op de voet. Het technische aspect van ons vak, het opereren dus, vind ik ontzettend leuk om te doen. We hebben echt het mooiste vak dat er is."

Charlotte heeft in 2019 een fellowship gedaan in colorectale chirurgie in Oxford, Verenigd Koninkrijk. Hier heeft ze zich gefocust op (minimaal invasieve) behandeling van darmkanker, bekkenbodem pathologie en chirurgie bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Vervolgens heeft ze in het Coventry een tweede fellowship gedaan in robotische chirurgie. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.