MIJN.LZR S M

DRS. C.J.P.J. (CHRIST) WERTER

FUNCTIE

cardioloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1991

SPECIALISMEN

cardiologie, hartfalenpoli, hartrevalidatie

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 26 94

 Tijdens mijn opleiding werd ik gegrepen door het vak Cardiologie. Het is een vak waarbij behandelingen erg in ontwikkeling zijn. Ieder jaar worden de mogelijkheden beter. Het hart houdt veel mensen bezig. Daarom sprak dit specialisme me erg aan. 

Na mijn opleiding tot cardioloog heb ik aan de Vrije Universiteit van Amsterdam een dottercentrum opgericht. De academische sfeer paste echter niet goed bij me. Ik wil graag naast actief bezig zijn met behandelingen en onderzoeken ook contact hebben met patiënten. Daarom ben ik naar Roermond gekomen. Ik vind het Laurentius qua grootte een leuk ziekenhuis: iedereen kent elkaar en toch zijn we groot genoeg om binnen dit vakgebied veel te kunnen.

Wat de cardiologie boeiend maakt is de combinatie van het bemoedigen van patiënten en het actief bezig zijn. Het is niet voorspelbaar. Je weet ’s morgens niet hoe een dag zal lopen. Dat spreekt mij erg aan.

De band met de familie van een patiënt vind ik ook heel speciaal. In moeilijke situaties kun je een goede band opbouwen met de familie. Kleine dingen worden als bijzonder aangenaam ervaren; ik maak bijvoorbeeld een kwartier tijd vrij om ze te spreken, dat waarderen ze dan enorm. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.