MIJN.LZRMijn.LZR S M

DRS. C. (CHRISTA) FINALY-MARAIS

FUNCTIE

oncologisch chirurg

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2002

SPECIALISME

chirurgie

AANDACHTSGEBIEDEN

mammapoli en mammachirurgie, melanoom, schildklier en bijschildklierchirurgie

BIG-REGISTRATIENUMMER

59.053.884.501

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 32

OPLEIDING

Christa Finaly-Marais is opgeleid als arts aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Haar opleiding tot chirurg (Fellowship of the College of Surgeons South Africa) volgde aan de University of Cape Town. Daarna heeft ze als chirurg gewerkt in Worcester, Zuid Afrika en na haar verhuizing naar Nederland in het Maastricht UMC+, waarna ze vanaf 2002 in het LZR als chirurg werkzaam is.

 Ik ben chirurg-oncoloog met aandachtsgebied mammachirurgie (chirurgische ingrepen bij borstkanker) en melanoom (een agressieve vorm van huidkanker), daarnaast algemene chirurgie en schildklier- en bijschildklier chirurgie.

Borstkanker
Bij het vermoeden van borstkanker wil de patiënt snel zekerheid over de diagnose. Op de mammapoli streven we met een multidisciplinair team om te komen tot een snelle diagnose en een gezamenlijk voorstel tot een behandelplan. Tot dat team behoren de radioloog, patholoog, oncoloog, radiotherapeut, mamma-chirurg, mammacare-verpleegkundige en de plastisch chirurg.
Soms zijn er verschillende up-to-date behandelopties. Welke optie kiest de patiënt? Voor een weloverwogen keuze is goede informatie van groot belang, en bij het overwegen van de verschillende opties denk ik graag met mijn patiënten mee zodat gezamenlijk een goede beslissing over de behandeling kan worden genomen.
We opereren borstkanker oncoplastisch: opereren waarbij het doel niet alleen behandeling van kanker is, maar ook een cosmetisch zo goed mogelijk resultaat. Bij grote reconstructies opereren we samen met de plastisch chirurg.

Ik ben lid van de OncoZON mamma, schildklier en melanoom (regionale werkgroepen Mamma-, Schildkliercarcinomen en Melanoom) alsook de desbetreffende teams in Laurentius Ziekenhuis en ben lid van de Oncologie Commissie Laurentius Ziekenhuis. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.