MIJN.LZR S M

DRS. E.F.A. (ED) DE HAAN

FUNCTIE

chirurg

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1994

SPECIALISME

chirurgie

AANDACHTSGEBIEDEN

hoofd-halschirurgie, vaatchirurgie, thoraxchirurgie, chirurgie bij kinderen

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 32

 Het heeft me altijd geboeid hoe iets aan de binnenkant functioneert. Als kind al haalde ik wekkers en klokken uit elkaar. Later werden dat radio’s en televisies, bromfietsen en auto’s. Die nieuwsgierigheid had ik ook bij het functioneren van het menselijk lichaam. In 1967 hoorde ik het bericht van de eerste harttransplantatie die uitgevoerd was in Kaapstad. Toen dacht ik: mensen ‘repareren’ is de ultieme uitdaging. Ik wist toen zeker dat ik chirurg wilde worden. 

Het boeiende van het vak is voor mij het handenwerk. Door middel van een ingreep mensen beter kunnen maken. Een deel van het werk bestaat uit routine-ingrepen, maar vaak moet je ter plekke de beste oplossing bedenken en uitvoeren. Dat maakt het vak zo uitdagend. Geen dag is hetzelfde. Verder is het ook een heel breed vak. Je opereert net zo goed in de buik, in de borstholte, aan de hals of aan een arm of been. Je kunt het vak van al zijn kanten belichten. Ook is het niet stil blijven staan. Door de ontwikkelingen in de techniek worden operaties minder ingrijpend voor mensen, zijn er minder complicaties en zijn ze sneller weer op de been.

Door de vele ontwikkelingen en subspecialisaties is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat een algemeen chirurg alles kan blijven uitoefenen. Het vakgebied wordt te groot. Daarom moeten we met omringende ziekenhuizen afspraken maken om de krachten te bundelen, met name op het gebied van subspecialisaties, zodat patiënten voor bepaalde behandelingen terecht komen bij de arts die daar het meeste verstand van heeft. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.