DR. G. (GISELA) CLAESSENS

FUNCTIE

psycholoog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2013

SPECIALISME

psychiatrie

AANDACHTSGEBIEDEN

neuropsychologie

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 25 83

OPLEIDING

Gisela Claessens heeft de studie Psychologie gevolgd aan de Universiteit van Maastricht, gevolgd door een specialisatie in de Neuropsychologie.

 Ik ondervind veel uitdaging in het uitvoeren van mijn vak binnen de PAAZ. De problematiek is divers. Zo behandel ik onder andere patiënten met depressie, angst en/of dwang. Naast individuele gesprekken kunnen patiënten deelnemen aan groepsgesprekken. Groepsgesprekken gericht op omgaan met depressie starten medio 2015. In de loop van 2015 volgen groepen voor het verhogen van assertiviteit en omgaan met onverklaarbare lichamelijke klachten.
Wat ik altijd al erg interessant vind, is de relatie tussen hersenen, gedrag en cognitie. Ik heb mij na de studie Psychologie aan de Universiteit Maastricht verder gespecialiseerd in de Neuropsychologie. Mijn promotieonderzoek heb ik vervolgens verricht naar manieren van omgaan met stress bij patiënten met hersenletsel die cognitieve en/of psychiatrische klachten ervaren. Na het afronden van mijn onderzoek kreeg ik de mogelijkheid klinische en onderzoekwerkzaamheden te combineren bij zowel het Laurentius Ziekenhuis (afdeling Medische Psychologie), als GGZ Oost Brabant locatie Huize Padua. In deze periode is mijn interesse in de psychiatrie verder gegroeid. Begin dit jaar heb ik de overstap gemaakt naar de PAAZ. Mijn doel binnen het ziekenhuis is patiënten beter te leren omgaan met psychische problemen, de klachten te verminderen en uiteindelijk de kwaliteit van leven van de patiënten te verbeteren. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.