DRS. J.M.G.C. (HANK) BONNEMAIJER

FUNCTIE

oogarts

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1988

SPECIALISME

oogheelkunde

AANDACHTSGEBIEDEN

cataractoperaties

BIG-REGISTRATIENUMMER

19.020.125.201

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 22 19

 Al tijdens mijn opleiding tot arts raakte ik gefascineerd door de bijzondere technieken in én de veelzijdigheid van de oogheelkunde. Dit maakt het vak zo boeiend en afwisselend. Het oog is een belangrijk zintuig. De maatschappij is heel visueel ingesteld en slechtziendheid leidt tot een sociaal isolement. Het geeft veel voldoening wanneer je het gezichtsvermogen van je patiënten kunt verbeteren.

Eén van mijn aandachtsgebieden is de cataractextractie (staaroperatie). De ontwikkeling in lenzen geeft patiënten meer keuzemogelijkheden. Ook zijn er implantlenzen voor het opheffen van verziendheid of bijziendheid.

Maculadegeneratie (LMD) is een slijtageproces van het centrale gedeelte van het netvlies, dat heet de macula. Deze aandoening is de laatste jaren de belangrijkste oorzaak van een blijvende achteruitgang van het gezichtsvermogen bij mensen boven de 65 jaar. Behandelmogelijkheden worden op dit moment nog steeds verder ontwikkeld maar met laser en medicatie kunnen we al veel.

Naast mijn werk als oogarts ben ik ook opleider voor de opleiding Oogheelkunde in Laurentius. Ik ben ook stafarts in het MUMC in Maastricht en  President van de sectie Oogheelkunde van de Europese Specialisten vereniging (Union Européenne des Médecins Spécialistes U.E.M.S)." 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.