MIJN.LZR S M

DR. J.J.J.M. (JORIS) WIRTZ

FUNCTIE

internist, internist-nefroloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1992

SPECIALISMEN

dialyse, dialysecentrum weerterbergen, interne geneeskunde, nefrologie

AANDACHTSGEBIEDEN

nefrologie, intensive care

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 73

OPLEIDING

Joris Wirtz is in 1993 gepromoveerd op onderzoek naar de effecten van het hormoon erythropoietine op het bloedgehalte van nierpatiënten.

 De interne geneeskunde is een heel dynamisch vak. Als internist moet je puzzelen, goed kijken, luisteren, dingen uitzoeken, overleggen, zowel met de patiënt als met andere specialisten. En niet verslappen want je kunt altijd voor verrassingen komen te staan.

Als co-assistent is het eerste vak dat je krijgt de Interne Geneeskunde en toen ben ik meteen gevallen voor dit vak. Het is en blijft de kunst om de juiste diagnose en behandeling te stellen. Maar net zo belangrijk om de patiënt goed uit te leggen wat er aan de hand is, wat we gaan doen en wat daarbij wel of niet mogelijk is.

Mijn aandachtsgebieden binnen de interne geneeskunde zijn nefrologie en intensive care. Ik ben dan ook nauw betrokken bij het vakantiedialysecentrum Weerterbergen en de IC.
Ik vind het belangrijk dat we als internisten een hechte club vormen. Maar niet alleen met de internisten, ook met de verpleegkundige en andere specialisten. Communicatie is erg belangrijk in ons vak en als je elkaar goed kent, werk je beter samen. Ook het wij-gevoel met de huisartsen is daarbij heel belangrijk. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.