MIJN.LZRS M

DRS. K.J. (KARIN) HOHMANN

FUNCTIE

psychiater

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2003

SPECIALISME

psychiatrie

BIG-REGISTRATIENUMMER

39.021.595.001

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 21 08

 Als psychiater kom je op een boeiende manier met mensen in contact. Je krijgt de meest menselijke aspecten te zien en te horen. Je krijgt een compleet beeld van iemands zijn.
Dit heeft me als dokter in het vak psychiatrie altijd aangetrokken. Zowel de biologische, psychologische en sociale factoren zijn daarbij belangrijk en van invloed. Juist op een PAAZ is voor de combinatie van deze factoren veel aandacht. Hoe mensen zijn kan een diversiteit aan achtergronden hebben. Het vak psychiatrie is breed qua soorten ziekten maar ook de ernst ervan varieert sterk.
Ik vind het een kunst om patiënten te helpen hun ziekteperiode te overwinnen maar ook te helpen bij het zoveel mogelijk voorkomen van een terugval. Daarbij zijn verschillende behandelmogelijkheden essentieel: medicatie, gesprekken, dagstructuur en inzicht krijgen in het eigen functioneren.
Mijn interesse betreft de algemene psychiatrie, met daarnaast specifieke interesse in ouderenpsychiatrie en bipolaire stoornissen (manisch-depressiviteit).
De ouderenpsychiatrie kenmerkt zich vaak als een complexe samenloop van geestelijke en lichamelijke klachten/ziekten, waarbij de wisselwerking van medicatie, psychologische en sociale factoren een sterke invloed hebben.
Mensen met een manisch-depressieve stoornis hebben vaak al veel last van ontregelingen gehad voordat ze bij een psychiater komen. Als zij dan goed ingesteld worden op medicatie en uitleg krijgen over hun ziektebeeld, zijn de meeste in staat een normaal leven te leiden. Ik geef cursussen psycho-educatie voor patiënten en hun dierbare. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.