MIJN.LZR S M

DR. M.O. (MARIEN) DEN BOER

FUNCTIE

internist, internist-oncoloog, internist-hematoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2002

SPECIALISMEN

hematologie, interne geneeskunde, oncologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

9.020.076.601

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 24 66

OPLEIDING

Marien den Boer is opgeleid aan de Rijksuniversiteit Leiden en gepromoveerd op vaatonderzoek met migrainemiddelen aan de Rijksuniversiteit Rotterdam. Werd internist in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam, waarna hij zich specialiseerde in de hematologie en medische oncologie in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

 Als internist heb ik te maken met de hele mens: darmen, nieren, hart, longen, bloed, zijdelings ook de gewrichten, kortom alles. Een veelzijdig vak dus, waarbij bovendien een intensief contact is met patiënten. Met mijn brede belangstelling op het gebied van de medische oncologie, hematologie en de algemene interne geneeskunde wil ik bovendien een generalistische blik op het hele werkgebied van de internist blijven houden.

Hematoloog betekent dat ik gespecialiseerd ben in alles wat met het bloed te maken heeft. Dat is een heel andere kant van mijn specialistenwerk, met zowel klinisch werk als laboratoriumonderzoek.

Die combinatie van patiëntencontact en onderzoek vind ik heel interessant. Vooral de oncologie is enorm in beweging. We kunnen steeds gerichter behandelen en de resultaten zijn mede daardoor steeds beter. De sterfte aan kanker zie je echt afnemen.

Ook heeft de palliatieve zorg mijn grote belangstelling. Het Laurentius Ziekenhuis biedt hierbij ruim voldoende mogelijkheden. Er is een sterk en hecht team van behandelaren in de oncologie. Ook is vanuit ons ziekenhuis altijd deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek.

Van 2003 tot 2009 voorzitter geweest van de werkgroep gastro-intestinale oncologie van het integraal kankercentrum Limburg. Dit maakt nu deel uit van het integraal kankercentrum Nederland. Het Laurentius Ziekenhuis heeft een lange historie van regionale samenwerking in IKL verband. Zelf ben ik voor de tweede maal secretaris van de oncologiecommissie en was een aantal jaren lid van het stafbestuur van het Laurentius Ziekenhuis. 

Door de toenemende complexiteit van de oncologische zorg en maatschappelijke ontwikkelingen, is er een toenemende noodzaak tot samenwerking. Daarom ben ik een groot voorstander van de regionale samenwerking in het Oncologisch Netwerk Zuid-Oost Nederland (OncoZON). 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.