zwart-wit versie
LOGIN S M

DR. M.G.M. (MARTIN) BERGMANS

FUNCTIE

gynaecoloog, gynaecoloog-oncoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1987

SPECIALISMEN

gynaecologie, verloskunde

AANDACHTSGEBIEDEN

bekkenbodemchirurgie, oncologie

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 26 48

OPLEIDING

Martin Bergmans is opgeleid tot basisarts aan de Universiteit van Utrecht. Hij koos daarna heel bewust voor gynaecologie, na verkenningen bij Interne Geneeskunde en Chirurgie. Hij promoveerde op het tijdig herkennen van noodsituaties, namelijk zuurstofgebrek bij de foetus, door die scherp in de gaten te houden tijdens de bevalling.

 Mensen helpen zwanger te worden, waarna je de zwangerschap begeleidt tot aan de geboorte van het kind maakt dat de vrouwenarts als het ware aan de wieg staat van de verdere gezondheidszorg.

Daarnaast wordt de gynaecoloog geconfronteerd met allerlei andere problemen, soms als gevolg van de zwangerschap. Denk hierbij aan problemen van de bekkenbodem bij een verzakking. Hierop heb ik me de laatste jaren vooral gericht. Mede daardoor zijn de operatietechnieken vernieuwd en minder belastend voor de vrouwen terwijl het resultaat beter is. We werken hierbij in teamverband met andere specialisten zoals de uroloog, de maag-darm-leverarts en de chirurg. We staan daarmee landelijk goed op de kaart.

Ik vind het Laurentius een prettig ziekenhuis met een kwalitatief goede staf die op een ontspannen wijze met elkaar communiceert. Er heerst een open sfeer. Binnen gynaecologie hebben we een groep collega’s met veel potentieel. We volgen de ontwikkelingen die er zijn en ik denk dat we uitstekend voldoen aan de eisen die deze tijd stelt. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.