MIJN.LZR S M

DRS. M.S. (MICHELLE) VAN DER GOES

FUNCTIE

gezondheidszorgpsycholoog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2017

SPECIALISME

medische psychologie

AANDACHTSGEBIEDEN

klinische en poliklinische patiënten verwezen vanuit de kindergeneeskunde, kinderrevalidatie, en jongeren- en volwassen revalidatie.

BIG-REGISTRATIENUMMER

19930934025

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 25 77

OPLEIDING

Drs. Michelle van der Goes komt uit de omgeving van Den Haag. Ze maakte na één jaar Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden de overstap naar de Universiteit van Leiden. Daar volgde zij haar bachelor Psychologie en de master Health and Medical Psychology. Vervolgens volgde zij aan de Universiteit van Utrecht de master Neuropsychologie. Ze heeft gewerkt op de afdeling Neurologie bij Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven en bij Medische Psychologie (K&J) in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. In 2022 heeft zij de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (specialisatie kind & jeugd) aan RINO Zuid afgerond.

 De onvermijdelijke link tussen lichaam, geest en gedrag heeft mij altijd al geïnteresseerd. Ik kan mij nog steeds verwonderen over hoe sterk iemands psyche tot uiting kan komen in het lichaam (bijvoorbeeld zoals bij somatisch onvoldoende verklaarde klachten), maar ook hoe lichamelijk functioneren van invloed kan zijn op je stemming, wanneer je bijvoorbeeld in een acceptatieproces van een chronische ziekte zit. In mijn werk spreekt mij het meeste aan dat geen dag hetzelfde is. Het is ontzettend inspirerend om het ene moment een kind met de acceptatie van de diagnose Diabetes te helpen, vervolgens te spreken met een puber met onverklaarde buikpijn en daarna een volwassene met chronische hoofdpijn en bijkomende cognitieve problemen te begeleiden. Hoe bijzonder en waardevol is dat! Ik vind het een uitdaging om iedere dag opnieuw mee mogen denken in de verschillende hulpvragen die patiënten hebben gedurende deze ingrijpende periode in hun leven en samen te zoeken naar een aanpak. Daarbij probeer ik iedere casus, stuk voor stuk met een eigen verhaal, met een nieuwe blik te bekijken en de mens achter de problematiek te zien. Het inspireert mij hoeveel doorzettingsvermogen en veerkracht iemand kan hebben en ik vind het daarom bijzonder om mensen te zien opbloeien na een heftige periode in hun leven. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.