MIJN.LZRS M

DRS. M.J.F.M. DE BRUIN

FUNCTIE

uroloog, uroloog-oncoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1993

SPECIALISMEN

centrum voor bijnierchirurgie, kenniscentrum voor incontinentie en verzakking, prostaat mri centrum, urologie

AANDACHTSGEBIEDEN

oncologie, urine-incontinentie bij vrouwen

BIG-REGISTRATIENUMMER

79.020.340.101

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 29 79

OPLEIDING

Marcel de Bruin is opgeleid tot uroloog en heeft gewerkt bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Bosch Medisch Centrum en het Radboud UMC in Nijmegen.

 Ik vind het langdurende contact met de patiënt prettig. In het voortraject stel ik de diagnose waarna eventueel een operatie en nabehandeling volgen. Sommige patiënten blijven zelfs hun verdere leven op controle komen.

Mijn aandachtsgebied is oncologie, waarbij prostaat-, blaas- en nierkanker de belangrijkste onderdelen zijn. Ik haal er voldoening uit om patiënten met een dodelijke ziekte te behandelen en te genezen. Voor de groep patiënten die niet meer te genezen is, om hun ziekte zo lang mogelijk te beheersen.

Mijn uitgebreide ervaring van 30 jaar patiëntenzorg draagt bij aan goede begeleiding van patiënten die met kanker geconfronteerd worden. Oncologisch operatieve vaardigheden zijn tot stand gekomen door duizenden ingrepen. Sinds 2011 ben ik ook in het Ziekenhuis VieCuri in Venlo en sinds 2013 tevens in het Maastricht UMC+ werkzaam in het regionale expertiseteam voor oncologische urologie.
Met mijn functie en expertise wil ik graag bijdragen aan verbetering van de oncologische zorg tot het hoogste niveau, waarbij (regionaal) samenwerken een belangrijke bouwsteen is. 

Ik verricht veel onderzoek naar urine-incontinentie bij vrouwen en heb daarvoor een computerprogramma ontwikkeld. Hierbij wordt aan de hand van een vragenlijst een diagnose gesteld en krijg je meteen bijbehorende behandeladviezen. In veel gevallen is urine-incontinentie bij vrouwen namelijk goed te behandelen door de leefwijze aan te passen of door bekkenbodemtherapie. Als het probleem hiermee niet opgelost is, kunnen urologen zoals ik nog uitkomst bieden. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.