MIJN.LZR S M

DRS. O.E.M.G. (OLAF) SCHIJNS

FUNCTIE

neurochirurg

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2009

SPECIALISME

neurochirurgie

AANDACHTSGEBIEDEN

epilepsiechirurgie, neuro-oncologie en complexe spinale chirurgie

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 71

OPLEIDING

Na de studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden volgde Olaf Schijns de specialisatie Neurochirurgie in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Bij het Neurochirurgische Universitätsklinikum in Bonn (Duitsland) volgde hij de aanvullende specialisatie Epilepsiechirurgie.

 Ik ben neurochirurg geworden omdat mij de werking van het zenuwstelsel en met name de hersenen blijft fascineren. Er is nog zoveel te ontdekken en je kunt tegenwoordig op een heel veilige manier opereren aan hersenen, ruggenmerg en zenuwen.
Neurochirurgische operaties vereisen microscopische nauwkeurigheid, oog voor details en eindeloos geduld. De combinatie van de theorie binnen de neurologie en het praktisch handelen binnen de neurochirurgie maakt het een ontzettend interessant en boeiend specialisme.

In Laurentius wil ik graag de neurochirurgische basisoperaties blijven uitvoeren op een kwalitatief hoog niveau met oog voor een snelle service naar de patiënt toe op het poliklinisch spreekuur en een korte wachttijd voor de (poli-)klinische operaties. Ook wil ik mijn expertise aanbieden aan mijn collega neurologen als het gaat om specifieke patiëntenproblemen binnen interessegebieden, met name de oncologie, de epilepsie en wervelkolom gerelateerde problematiek. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.