MIJN.LZR S M

DRS. P.J.H.A. (PATRICK) PEERENBOOM

FUNCTIE

cardioloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2003

SPECIALISMEN

cardiologie, hartfalenpoli, hartrevalidatie

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 26 94

 Cardiologie heeft me altijd geboeid omdat het onlosmakelijk verbonden is met het leven. Het vak heeft ook een goede mix van actie en nadenken. Patiënten waarderen erg wat je doet, je kunt hen begeleiden en inzage geven in hun problemen. Dat is ook een belangrijk aspect van cardiologie.

De cardiologische patiënt is een dankbare patiënt, die goed weet waar het om draait en die ontzettend coöperatief is. Hij is bereid inspanningen te leveren om zijn gezondheid veilig te stellen. Dat maakt het werken als arts prettig, mensen nemen wat je zegt serieus en trachten daar ook consequent naar te handelen.

Ik kom uit België waar ik ook gewerkt heb. Ik vind dat de afstand tussen patiënt en zorgverlener daar kleiner is. In Nederland is de efficiëntie beter, de gezondheidszorg is hier strak geregeld. Dat leidt tot kostenbeheersing en zorgt er voor dat er geen mensen buiten de boot vallen. Een mix van de nog persoonlijkere werkwijze in België met de efficiëntie van Nederland zou een verrijking zijn voor de zorg.

ICT brengt ook in de gezondheidszorg veel: het maakt het werk makkelijker en efficiënter. Je kunt gegevens goed, ordelijk opbergen en altijd beschikbaar maken. Ook veilig met andere zorgverleners delen, waardoor de doorstroming van patiënten vlot verloopt. Zo krijgen patiënten een betere service en goede kwaliteit zorg. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.