LOGIN S M

DRS. P.S.J.R. (PAUL) CROBACH

FUNCTIE

oogarts

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1985

SPECIALISME

oogheelkunde

AANDACHTSGEBIEDEN

refractiechirurgie (ooglaseren

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 22 19

 Als oogarts moet je een goede motoriek hebben en heel secuur zijn. Het oog is een klein en gecompliceerd orgaan. Een operatie moet op de millimeter nauwkeurig gebeuren. Dat precieze handwerk gecombineerd met het patiëntencontact spreekt me aan. We hebben veel te bieden, want we kunnen een hoog percentage mensen van hun klachten af helpen. Daardoor hebben we veel tevreden patiënten. Dat maakt ons vak extra aantrekkelijk.

De oogheelkunde heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Voor ik hier kwam, werden patiënten voor een staaroperatie twee weken opgenomen. Na de operatie onder volledige narcose werden ze in het donker verpleegd. De eerste dagen moesten ze plat blijven liggen en pas na een dag of vijf mochten ze even rechtop zitten. Tegenwoordig is het sneetje nog maar 3 mm. De tijd om te herstellen is daarom natuurlijk ook veel korter en de risico’s op complicaties veel kleiner. Als een patiënt ’s morgens wordt geopereerd, zit hij of zij ’s middags weer thuis aan de koffie. Dat is toch een hele verbetering voor de patiënt!

Mijn specialisme is de laserrefractiechirurgie. Dat is een operatietechniek die bedoeld is om bijziendheid of verziendheid te behandelen. Met laserapparatuur wordt het hoornvlies van vorm veranderd. Deze lasertechniek is een veilig en effectief middel om de afhankelijkheid van bril of contactlens te verminderen of op te heffen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.