DRS. R.A.M. (ROLAND) KENGEN

FUNCTIE

nucleair geneeskundige

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1995

SPECIALISME

nucleaire geneeskunde

BIG-REGISTRATIENUMMER

59.021.987.901

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 24 90

 Ik heb voor dit vak gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in de fysiologie en pathofysiologie van het lichaam, zeg maar het normale en afwijkende functioneren van organen en orgaansystemen. Als nucleair geneeskundige ben je ondersteuner voor de behandelend specialist. Het geeft voldoening om met hem of haar mee te denken over een diagnostisch probleem. De nieuwste, zeer interessante ontwikkeling is de PET-scan waarmee je kleine moleculen, zoals glucose, radioactief kunt maken. Het blijkt een van de beste manieren te zijn om kwaadaardige afwijkingen goed in beeld te brengen. Ik volg nieuwe ontwikkelingen zoveel mogelijk om de behandelende specialisten te kunnen adviseren bij het stellen van de indicaties en het juist interpreteren van de uitslagen.
Laurentius is 'mijn' ziekenhuis, waar ik veel heb meegemaakt als nucleair geneeskundige en als staflid. Ik heb er de kans gekregen de nucleaire geneeskunde uit te bouwen samen met de medewerkers van onze afdeling. De betrokkenheid van medewerkers en de sfeer binnen Laurentius zijn zaken om zuinig op te zijn.

Mijn ervaring en kennis deel ik graag. Ik ben jarenlang actief geweest in de beroepsvereniging - de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde - als lid en als voorzitter van de commissie Kwaliteit. Daarnaast geef ik les aan de nucleair geneeskundigen in opleiding over de nucleaire nefrologie en urologie. En ik heb actief onderzoek gedaan op gebied van nucleair geneeskundige diagnostiek (met name de schildwachtklierbiopsie om onnodige okselklieroperaties te voorkomen). 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.