MIJN.LZRS M

DRS. R.M. (RONALD) VAN SCHELVEN

FUNCTIE

internist, internist-endocrinoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2001

SPECIALISMEN

diabeteszorg, endocrinologie, interne geneeskunde

AANDACHTSGEBIEDEN

endocrinologie, schildklierziekten (diabetes, osteoporose)

BIG-REGISTRATIENUMMER

49.042.184.601

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 21 87

 Naast algemeen internist ben ik endocrinoloog. Dat betekent dat ik gespecialiseerd ben in hormoonziekten. De grootste groep van mijn patiënten hebben klachten rond diabetes (insuline is namelijk ook een hormoon), schildklierziekten en osteoporose. Daarnaast kom ik allerlei, vaak zeldzame, hormonale ziekten tegen. Hier in Laurentius kunnen we die allemaal behandelen. 

De endocrinologie is een analytisch vak, waarbij de mens altijd het uitgangspunt is. Als je eenmaal weet hoe hormonen werken, kun je aandoeningen herkennen. De volgende stap, en vooral ook uitdaging, is om de patiënt te helpen bij het inpassen van die ziekte in zijn of haar leven. Dat is vooral bij diabetespatiënten belangrijk. Diabetes is een ernstige aandoening die tot veel complicaties kan leiden. Over vijf tot tien jaar hebben we in Nederland 1.000.000 diabetespatiënten, waarvan zo’n 15 procent ziekenhuiszorg nodig zal hebben. Belangrijk is het dus om die zorg nu al te organiseren maar ook veel aandacht te besteden aan preventie. Samen met de huisartsen uiteraard, want die zijn hierin heel belangrijk.

Soms zou ik wel wat meer tijd aan een patiënt willen besteden. Dat is in een algemeen ziekenhuis zoals het Laurentius korter dan in een academisch ziekenhuis. Al ben ik geen onderzoeker, ik wil wel graag op een academisch niveau patiënten behandelen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.