DR. S.F.M. (SHARON) BOUWENS

FUNCTIE

gezondheidszorgpsycholoog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2008

SPECIALISME

medische psychologie

AANDACHTSGEBIEDEN

neurologie, geriatrie, revalidatie, cardiologie, nefrologie

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 25 77

OPLEIDING

Sharon Bouwens heeft haar opleiding gevolgd aan de Universiteit van Tilburg. Na afronding van haar promotie in 2009, heeft ze van 2010 tot 2012 de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog gevolgd.

 Tijdens mijn opleiding in Tilburg raakte is al snel geboeid door de klinische neuropsychologie. Patiënten die na een hersenbloeding een deel van de ruimte lijken te vergeten, patiënten die niet meer op woorden kunnen komen of ineens beginnen te lachen terwijl daar geen aanleiding voor is.

Na mijn studie kreeg ik de mogelijkheid te gaan promoveren binnen het terrein van de neuropsychologie. Hoewel onderzoek doen erg interessant is, bleef de kliniek gedurende de promotiejaren trekken.
Eind 2008 kreeg ik de kans om als medisch psycholoog In Laurentius te gaan werken. In de jaren die volgden, combineerde ik mijn werk met verdere opleiding. De postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heeft er voor gezorgd dat mijn kennis nu verder reikt dan de neuropsychologie.

In mijn werk houd ik me inmiddels ook met veel plezier bezig met de psychologische aspecten bij hartrevalidatie, dialyse en revalidatie. Daarnaast bied ik, indien nodig, psychische zorg aan volwassenen die opgenomen zijn in ons ziekenhuis, ongeacht het specialisme. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.