MIJN.LZRS M

DRS. S.P.J. (SIMONE) AWATER

FUNCTIE

internist-endocrinoloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2022

SPECIALISME

interne geneeskunde

AANDACHTSGEBIEDEN

endocrinologie

BIG-REGISTRATIENUMMER

39912526501

OPLEIDING

Simone Awater heeft geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De opleiding tot internist heeft ze gedaan via het Radboudumc, waarvan ze de eerste 3 jaar in het Rijnstate Ziekenhuis heeft doorgebracht en de laatste jaren van de opleiding in het Radboudumc zelf. Daar heeft ze ook de differentiatie tot endocrinoloog gevolgd.

 Als internist-endocrinoloog behandel ik vooral mensen bij wie een hormoonproducerend orgaan niet goed werkt. Vaak gaat het om (bij)schildklierziekte of suikerziekte, maar het kan ook aandoeningen van de bijnieren, hypofyse of osteoporose betreffen. Deze ziekten gaan vaak gepaard met uiteenlopende, chronische klachten en voor het stellen van de diagnose kan al een lange weg met onderzoeken zijn afgelegd. Elke patiënt komt met een eigen verhaal en een eigen behandelwens. Ik vind het belangrijk om goed naar mijn patiënten te luisteren; te zorgen dat iedereen zich gezien en gehoord voelt en ruimte te bieden voor ieders emoties en verwachtingen.
Binnen de endocrinologie zijn er vaak meerdere manieren om een ziekte te onderzoeken en te behandelen. Daarnaast staat de ontwikkeling van nieuwe technieken niet stil. Het mooie aan de interne geneeskunde is de diversiteit aan patiënten, van jong tot oud, in verschillende fases van het leven en met korte of lange ziektegeschiedenissen.
Ik zie het als mijn taak om samen te kijken welk onderzoek en/of behandeling juist voor die individuele patiënt het best passend is. Maar dat doe ik natuurlijk niet alleen. Ik maak deel uit van een fijn team van collega-specialisten en verpleegkundigen. Door de korte lijnen in het ziekenhuis is het mogelijk om ook collega’s buiten de interne geneeskunde te vinden en overleg te plegen, zodat we samen zo goed mogelijk voor onze patiënten kunnen zorgen.

Voorheen ben ik werkzaam geweest als internist-endocrinoloog in VieCuri Medisch centrum Venlo en vervolgens in Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.