MIJN.LZR S M

DRS. B.J. (TRIX) VAN DIJKE

FUNCTIE

medisch microbioloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1990

 Tijdens een coschap bij interne geneeskunde kwam ik in contact met een zeer enthousiaste microbioloog. Ik was onder de indruk van het feit dat hij zo gigantisch veel wist, over de meest uiteenlopende en bijzondere dingen. Na een leuk gesprek volgde een uitnodiging om op het lab te komen kijken. Daar wist ik het: dit is wat ik ga doen! Tijdens de studie geneeskunde kom je er maar bar weinig mee in aanraking, behalve als je rijen met namen van allerlei parasieten en wormen moet leren. In de praktijk zie je pas hoe concreet de microbiologie eigenlijk is.

Het boeiende aan het vak is de enorme ontwikkeling: er ontstaan steeds weer nieuwe ziekten maar ook nieuwe technieken waarmee we in staat zijn bepaalde ziektes veel beter aan te tonen. Ook worden we geconfronteerd met bacteriën die langzamerhand steeds meer resistent worden. Dat maakt behandelen moeilijker. Het voorkomen van die resistentie is een heel belangrijk onderdeel van ons vakgebied.

Hoewel er vele facetten aan het vak zitten, ben ik het liefst bezig met patiëntgerelateerde zaken. We leveren een belangrijke bijdrage aan de patiëntenzorg en dat maakt het zo boeiend. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.