DR. V. VANDONINCK

FUNCTIE

uroloog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2008

SPECIALISMEN

kenniscentrum voor incontinentie en verzakking, urologie

AANDACHTSGEBIEDEN

incontinentie

BIG-REGISTRATIENUMMER

89.050.679.901

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 29 79

OPLEIDING

Vera Vandoninck is opgeleid tot uroloog Antwerpen, Eindhoven en Maastricht. Ze heeft promotieonderzoek gedaan in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen en gewerkt in het Maastricht UMC+ en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

 Door het aandachtsgebied incontinentie zie ik veel vrouwen op de poli. Uit de reacties merk ik dat vrouwen een vrouwelijke arts op dit gebied prettig vinden. We kunnen incontinentieproblemen operatief, met medicijnen of door bekkenbodemtherapie verhelpen. Als medicatie of fysiotherapie niet helpt, kunnen we ook nog gebruik maken van neurostimulatie; hierbij wordt de onderbeenzenuw gestimuleerd met kleine elektrische prikkelingen. Het prikkelen van deze zenuw zorgt ervoor dat de blaas zich niet meer ongewenst samentrekt, zodat de normale blaasfunctie zich kan herstellen. Uit mijn promotieonderzoek bleek dat veel vrouwen baat hebben bij deze behandeling.

Omdat we werken in een team met de gynaecologen, chirurgen en fysiotherapeuten kunnen ook patiënten met grotere bekkenbodemproblemen of een verzakking van de vaginawand altijd de beste behandeling verwachten. Dat vind ik prettig van samenwerking tussen de specialismen.

Ik vind het prettig om klachten goed en degelijk te inventariseren en een op maat gemaakte behandeling aan te bieden. Daarnaast vind ik het belangrijk goede en inhoudelijke informatie te geven aan de patiënt. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.