SPOEDPOST

De Spoedpost, voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden, bevindt zich naast de Spoedeisende Hulp (SEH) in ons ziekenhuis. Er is één loket voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden én voor 24-uurs spoedeisende ziekenhuishulp.

Hebt u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekend of op feestdagen een medische klacht, die niet kan wachten tot uw eigen huisarts weer bereikbaar is? Dan kunt u terecht bij de Spoedpost. Hiervoor dient u eerst telefonisch een afspraak te maken.

Hoe werkt de Spoedpost? 
Als u de Spoedpost belt, krijgt u een triageassistente aan de lijn. Deze speciaal opgeleide doktersassistente vraagt naar uw persoonsgegevens en medische klachten. Zij maakt onder toezicht van de huisarts de afweging welke hulp het beste kan worden geboden. Die hulp kan bestaan uit een telefonisch consult, een consult op de Spoedpost of een bezoek bij u thuis. Als u verdere specialistische hulp nodig hebt, kan de huisarts u doorverwijzen. 

Naar de Spoedeisende Hulp of de Spoedpost? 
Als uw situatie niet levensbedreigend is, ga dan altijd eerst naar de huisarts of Spoedpost. De kosten voor een bezoek aan de Spoedpost vallen namelijk onder uw basisverzekering en hiervoor betaalt u geen eigen risico. Als het nodig is, verwijst de huisarts of de Spoedpost u naar het ziekenhuis.

Bezoekt u de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis? Dan verrekent uw zorgverzekeraar de vergoeding met uw eigen risico. Is de rekening hoger dan uw eigen risico? Dan krijgt u die extra kosten vergoed, ook als uw zorgverzekeraar geen contract met het ziekenhuis heeft.

Locatie en contactgegevens
U kunt bij de Spoedpost terecht nadat u telefonisch een afspraak hebt gemaakt.
Spoedpost Roermond 
Nassaustraat 79
6043 EB Roermond
Telefoon: (0475) 77 17 71 

Openingstijden

  • weekdagen: van 17.00 tot 08.00 uur (’s ochtends) 
  • weekenden en feestdagen: hele dag geopend
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.