MIJN.LZRS M

BLOEDAFNAME

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 0.11

Wanneer de bloedafname niet urgent is, willen we u vragen om uw bezoek uit te stellen om grote drukte te voorkomen. Heeft u griepverschijnselen of koorts, stel dan uw bezoek aan de bloedafname sowieso uit totdat de verschijnselen minimaal 24 uur weg zijn.

Maak direct online een afspraak

Bij de poli bloedafname kunt u terecht om bloed te laten prikken of om urine, ontlasting of ander lichaamsmateriaal af te geven.
Om bloed te laten prikken hebt u een verwijzing van uw huisarts, specialist of behandelend arts van uw zorginstelling nodig. Via bloedonderzoek kunnen we vaststellen wat er mogelijk met u aan de hand is. Ook kan via het afnemen van bloed worden gekeken of een behandeling goed aanslaat.

Via Mijn.LZR kunt een afspraak op tijd maken voor reguliere bloedafname (maandag t/m vrijdag tussen 07.30 - 17.00 uur) en bloedafname bij trombose (maandag t/m vrijdag tussen 07.30 - 12.00 uur). Ook zonder afspraak bent u welkom. Houd er wel rekening mee dat u sneller aan de beurt bent wanneer u een afspraak heeft gemaakt. 
Neem altijd het aanvraagformulier van uw verwijzer en een geldig legitimatiebewijs mee.

Bloedafname in uw regio
Op onze externe bloedafnamelocaties kunt u uitsluitend op afspraak terecht voor reguliere bloedafname en bloedafname bij trombose. Maak eenvoudig uw afspraak via patiëntenportaal Mijn.LZR. Als afspreken via Mijn.LZR niet lukt, kunt u bellen naar 0475-383079. Bekijk hier het schema voor de dagen en tijden dat u in uw eigen dorp terecht kunt.
Let op: reguliere bloedafname bij Laurentius Echt blijft mogelijk zonder afspraak op werkdagen tussen 08.30 - 16.00 uur.

Bloedafname voor coronapatiënten
Het Laurentius Ziekenhuis heeft op de COVID-poli een apart gedeelte ingericht voor bloedafname bij patiënten met het coronavirus. Artsen kunnen hier een afspraak maken voor hun patiënt. Medewerkers laten alleen patiënten met een afspraak binnen. Vanaf de parkeerplaats is er aparte bewegwijzering naar de COVID-poli.


lees meerP -

Werkwijze
U neemt een volgnummer, waarna u opgeroepen wordt voor registratie. Na registratie neemt u plaats in de wachtruimte. Als uw volgnummer op het display verschijnt, dan bent u aan de beurt. De medewerker neemt vervolgens bloed bij u af. Hierna wordt uw bloed onderzocht in onze laboratoria. Uw specialist, behandelaar arts of huisarts ontvangt daarna de uitslag. Dit kan een paar dagen duren. Hij maakt met u een afspraak om de uitslag te bespreken.


-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.