MIJN.LZRMijn.LZR S M

BLOEDAFNAME

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 0.11

De poli bloedafname is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00 uur.

Maak direct online een afspraak

Bij de poli bloedafname kunt u terecht om bloed te laten prikken of om urine, ontlasting of ander lichaamsmateriaal af te geven.
Om bloed te laten prikken hebt u een verwijzing van uw huisarts, specialist of behandelend arts van uw zorginstelling nodig. Via bloedonderzoek kunnen we vaststellen wat er mogelijk met u aan de hand is. Ook kan via het afnemen van bloed worden gekeken of een behandeling goed aanslaat.

Bloedafname op afspraak.
Sinds april 2023 is het afnemen van bloed op de poli bloedafname in het ziekenhuis én op de externe afnamelocaties in de regio volledig op afspraak en is vrije inloop niet meer mogelijk. Hierdoor hoeft u minder lang te wachten en bent u sneller aan de beurt.
Vanaf 1 april 2024 kunt u ook bij Steunpunt Laurentius Echt alleen nog maar op afspraak bloed laten prikken. Met deze verandering zijn straks alle bloedafnamelocaties van Laurentius volledig op afspraak.

Zelf een afspraak inplannen
In het patiëntenportaal Mijn.LZR kunt u heel eenvoudig een afspraak inplannen voor bloedafname. U kiest zelf een dag, tijd en locatie wanneer het ú het beste uitkomt. 

Poli bloedafname ziekenhuis of externe afnamelocatie in de regio
- Poli bloedafname ziekenhuis: Voor reguliere bloedafname kunt u een afspraak inplannen van maandag t/m vrijdag tussen 07.30-17.00 uur. Voor bloedafname bij trombose kunt u een afspraak inplannen op maandag t/m vrijdag tussen 07.30-12.00 uur.
- Externe bloedafnamelocaties in de regio: Voor reguliere bloedafname of bloedafname bij trombose klikt u hier voor het schema met de dagen en tijden.

Lukt het niet om een afspraak in te plannen in Mijn.LZR? Dan kunt u ook telefonisch een afspraak maken. Dit kan voor zowel de poli bloedafname in het ziekenhuis als één van de externe afnamelocaties in de regio via het telefoonnummer: 0475-383079 (werkdagen tussen 08.15-16.30 uur).

Steunpunt Laurentius Echt
Voor reguliere bloedafname kunt u voor Steunpunt Laurentius Echt een afspraak inplannen van maandag t/m vrijdag tussen 08.30-16.00 uur. Bekijk de flyer voor meer informatie.
In de schoolvakanties gelden er voor Steunpunt Laurentius Echt andere openingstijden. Klik hier voor meer informatie.

Lukt het niet om een afspraak in te plannen in Mijn.LZR? Dan kunt u ook telefonisch een afspraak maken. Dit kan voor Steunpunt Laurentius Echt via het telefoonnummer 0475-384150. 

Let op: Neem altijd het aanvraagformulier van uw verwijzer en een geldig legitimatiebewijs mee. 

Indien er laboratoriumonderzoek bij u wordt verricht, wordt daarvoor bij u lichaamsmateriaal afgenomen. Lichaamsmateriaal dat na laboratoriumonderzoek overblijft, kan voor kwaliteits-doeleinden gebruikt worden. Dit gebeurt op anonieme wijze, dat wil zeggen dat niet meer kan worden nagegaan van wie het materiaal afkomstig is. Het houdt tevens in dat u niet zult worden geïnformeerd over de eventuele bevindingen die uit dit gebruik voortkomen. Indien u bezwaar heeft tegen het nader gebruik van uw lichaamsmateriaal, kunt u dit melden bij de afname.


lees meerP -

Werkwijze
U neemt een volgnummer, waarna u opgeroepen wordt voor registratie. Na registratie neemt u plaats in de wachtruimte. Als uw volgnummer op het display verschijnt, dan bent u aan de beurt. De medewerker neemt vervolgens bloed bij u af. Hierna wordt uw bloed onderzocht in onze laboratoria. Uw specialist, behandelaar arts of huisarts ontvangt daarna de uitslag. Dit kan een paar dagen duren. Hij maakt met u een afspraak om de uitslag te bespreken.


-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.