MIJN.LZRS M

BLOEDAFNAME

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 0.11

J (0475) 38 24 67

U bent zonder afspraak welkom. 

Wanneer de bloedafname niet urgent is, willen we u vragen om uw bezoek uit te stellen om grote drukte te voorkomen. Heeft u griepverschijnselen of koorts, stel dan uw bezoek aan de bloedafname sowieso uit totdat de verschijnselen minimaal 24 uur weg zijn.

Bij de poli Bloedafname kunt u terecht om bloed te laten prikken of om urine, ontlasting of ander lichaamsmateriaal af te geven.
Om bloed te laten prikken hebt u een verwijzing van uw huisarts, specialist of behandelend arts van uw zorginstelling nodig. Via bloedonderzoek kunnen we vaststellen wat er mogelijk met u aan de hand is. Ook kan via het afnemen van bloed worden gekeken of een behandeling goed aanslaat. U bent zonder afspraak welkom. Neem wel het aanvraagformulier van uw verwijzer en een geldig legitimatiebewijs mee.

Poli bloedafname Laurentius Ziekenhuis Roermond
Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 07.30 - 12.00 uur terecht voor bloedafname bij trombose. Voor alle andere bloedafnames kunt u op maandag t/m vrijdag tussen 07.30 tot 17.00 uur terecht. Voor zowel de trombosedienst als regulier bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Wanneer de bloedafname niet urgent is, willen we u vragen om uw bezoek uit te stellen om grote drukte te voorkomen. Heeft u griepverschijnselen of koorts, stel dan uw bezoek aan de bloedafname sowieso uit totdat de verschijnselen minimaal 24 uur weg zijn. Wanneer u naar het ziekenhuis komt om alleen bloed te prikken, kunt u via een aparte ingang (naast de draaideur bij de hoofdingang) het ziekenhuis betreden. U hoeft zich dan ook niet aan te melden bij de centrale aanmeldzuil in de hal.

Externe bloedafnamelocaties
Op onze externe bloedafnamelocaties kunt u terecht voor bloedafname bij trombose en regulier bloedprikken. Maak voor zowel de trombosedienst als voor regulier bloedprikken altijd van te voren een afspraak via telefoonnummer 0475-383079. Bekijk hier het schema voor de dagen en tijden dat u in uw eigen dorp terecht kunt voor de trombosedienst/bloedprikken. 

Bloedafname voor coronapatiënten
Het Laurentius Ziekenhuis heeft op de COVID-poli een apart gedeelte ingericht voor bloedafname bij patiënten met het coronavirus. Artsen kunnen hier een afspraak maken voor hun patiënt. Patiënten worden alleen op afspraak binnengelaten door een medewerker. Vanaf de parkeerplaats is er aparte bewegwijzering naar de COVID-poli.


lees meerP -

Werkwijze
U neemt een volgnummer, waarna u opgeroepen wordt voor registratie. Na registratie neemt u plaats in de wachtruimte. Als uw volgnummer op het display verschijnt, dan bent u aan de beurt. De medewerker neemt vervolgens bloed bij u af. Hierna wordt uw bloed onderzocht in onze laboratoria. Uw specialist, behandelaar arts of huisarts ontvangt daarna de uitslag. Dit kan een paar dagen duren. Hij maakt met u een afspraak om de uitslag te bespreken.


-
 
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.