BLOEDAFNAME

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 15.00 uur

ROUTENUMMER 0.11

J (0475) 38 24 67

U bent zonder afspraak welkom. LET OP: in verband met de coronacrisis hanteren wij vanaf 30 maart aangepaste openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00-15.00 uur 

Bij de poli Bloedafname kunt u terecht om bloed te laten prikken of om urine, ontlasting of ander lichaamsmateriaal af te geven.
Om bloed te laten prikken hebt u een verwijzing van uw huisarts, specialist of behandelend arts van uw zorginstelling nodig. Via bloedonderzoek kunnen we vaststellen wat er mogelijk met u aan de hand is. Ook kan via het afnemen van bloed worden gekeken of een behandeling goed aanslaat. U bent zonder afspraak welkom. Neem wel het aanvraagformulier van uw verwijzer en een geldig legitimatiebewijs mee.

LET OP: In verband met de situatie rondom het coronavirus wordt u verzocht alleen te komen bloedprikken bij de poli bloedafname in het ziekenhuis (openingstijden vanaf 30 maart: ma t/m vrij van 08.00-15.00 uur, zonder afspraak) wanneer dit noodzakelijk is. Heeft u griepverschijnselen of koorts, stel dan uw bezoek aan de bloedafname uit totdat de verschijnselen minimaal 24 uur weg zijn.
Daarnaast hanteren we per 25 maart 2020, voor zolang als nodig, een beperkt aantal aangepaste bloedafnamelocaties in de regio, naast de poli bloedafname in Laurentius. De oude locaties zijn per 25 maart gesloten voor bloedafname voor externen. Kijk hier voor de aangepaste bloedafnamelocaties in de regio en de afspraken die hiervoor gelden. 

 


lees meerP -

Werkwijze
U neemt een volgnummer, waarna u opgeroepen wordt voor registratie. Na registratie neemt u plaats in de wachtruimte. Als uw volgnummer op het display verschijnt, dan bent u aan de beurt. De medewerker neemt vervolgens bloed bij u af. Hierna wordt uw bloed onderzocht in onze laboratoria. Uw specialist, behandelaar arts of huisarts ontvangt daarna de uitslag. Dit kan een paar dagen duren. Hij maakt met u een afspraak om de uitslag te bespreken.

Bloedprikken bij u in de buurt

In verband met Corona verspreiding hanteren we per 25 maart 2020, voor zo lang als nodig, een beperkt aantal aangepaste bloedafnamelocaties in de regio, naast de poli bloedafname in het ziekenhuis. De oude locaties zijn per 25 maart gesloten voor bloedafname voor externen. 
Let op: U dient vooraf een afspraak te maken op tijd, onder telefoonnummer: (0475) 383079, ook als u een trombosedienstafspraak via de kalender hebt gekregen.
Hebt u al aanvragen voor bloedafname in huis liggen, willen we u vragen vooraf eerst te overleggen met uw behandelaar of deze aanvraag nog noodzakelijk is.

 

Nieuwe tijdelijke locaties:

De Roerparel Odiliënberg           Sportlocatie Basisschool                 SMC de Spil Maasbracht                       Don Bosco Heel            

Schaapsweg 24                         De Neerakker in Heythuysen          Suikerdoossingel 49                             Mgr. Savelbergweg 100

Op dinsdag en donderdag          Op maandag en woensdag              Op dinsdag en vrijdag                          Op dinsdag en donderdag

Geopend van 09.00 tot 11.00 uur, alleen op afspraak via tel (0475) 383079

 

De Schans Reuver

Bosdaellaan 1

Op maandag en vrijdag

Geopend voor Laurentius van 10.00 tot 11.30 uur, alleen op afspraak via tel. (0475) 383079

 

Laurentius Echt

Nobelweg 10

Op maandag en woensdag

Voor Trombosedienst afnames van 09.00 tot 11.00 uur, alleen op afspraak via tel. (0475) 383079
Voor bloedafname kunt u zonder afspraak van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur terecht. 

    


-
 
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.