BLOEDAFNAME

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 0.11

Maak direct online een afspraak

Bij de poli bloedafname kunt u terecht om bloed te laten prikken of om urine, ontlasting of ander lichaamsmateriaal af te geven.
Om bloed te laten prikken hebt u een verwijzing van uw huisarts, specialist of behandelend arts van uw zorginstelling nodig. Via bloedonderzoek kunnen we vaststellen wat er mogelijk met u aan de hand is. Ook kan via het afnemen van bloed worden gekeken of een behandeling goed aanslaat.

Vanaf 1 april 2023 werkt de poli Bloedafname volledig op afspraak. Via Mijn.LZR kunt u een afspraak op tijdstip inplannen voor bloedafname. De reguliere bloedafname is geopend op maandag t/m vrijdag tussen 07.30 - 17.00 uur en bloedafname bij trombose op maandag t/m vrijdag tussen 07.30-12.00 uur.

Als het maken van een afspraak via Mijn.LZR niet lukt, dan kunt u bellen naar 0475-383079. Dit kan op werkdagen tussen 08.15-16.30 uur.

Neem altijd het aanvraagformulier van uw verwijzer en een geldig legitimatiebewijs mee.

Indien er laboratoriumonderzoek bij u wordt verricht, wordt daarvoor bij u lichaamsmateriaal afgenomen. Lichaamsmateriaal dat na laboratoriumonderzoek overblijft, kan voor kwaliteits-doeleinden gebruikt worden. Dit gebeurt op anonieme wijze, dat wil zeggen dat niet meer kan worden nagegaan van wie het materiaal afkomstig is. Het houdt tevens in dat u niet zult worden geïnformeerd over de eventuele bevindingen die uit dit gebruik voortkomen. Indien u bezwaar heeft tegen het nader gebruik van uw lichaamsmateriaal, kunt u dit melden bij de afname.

Bloedafname in uw regio
Op onze externe bloedafnamelocaties kunt u uitsluitend op afspraak terecht voor reguliere bloedafname en bloedafname bij trombose. Maak eenvoudig uw afspraak via het patiëntenportaal Mijn.LZR. Als het niet lukt om een afspraak te maken via Mijn.LZR dan kunt u bellen naar 0475-383079. Dit kan op werkdagen tussen 08.15-16.30 uur.
Bekijk hier het schema voor de dagen en tijden dat u in uw eigen dorp terecht kunt.
Let op: voor reguliere bloedafname bij Laurentius Echt kunt u een afspraak inplannen, maar is vrije inloop ook mogelijk.


lees meerP -

Werkwijze
U neemt een volgnummer, waarna u opgeroepen wordt voor registratie. Na registratie neemt u plaats in de wachtruimte. Als uw volgnummer op het display verschijnt, dan bent u aan de beurt. De medewerker neemt vervolgens bloed bij u af. Hierna wordt uw bloed onderzocht in onze laboratoria. Uw specialist, behandelaar arts of huisarts ontvangt daarna de uitslag. Dit kan een paar dagen duren. Hij maakt met u een afspraak om de uitslag te bespreken.


-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.