ZIEKENHUISCHECK

De site Ziekenhuischeck geeft u inzicht in de kwaliteit van ons ziekenhuis aan de hand van:

• patiënttevredenheid
• heropnames
• lange opnames
• medicijncontrole
• ouderenzorg
• overlijden
• pijncontrole
• wachttijden

Ook vindt u er informatie over de behandelresultaten van het ziekenhuis en kunt u maximaal 3 ziekenhuizen met elkaar vergelijken.

De website ziekenhuischeck is in november 2022 uitgebreid met nieuwe informatie. Naast actuele wachttijden en kwaliteitscijfers, wordt ook informatie over Samen Beslissen, digitale zorg en rapportcijfers van patiënten getoond. Met de uitbreiding sluit de website nog meer aan op de informatiebehoefte van de patiënt bij het kiezen van de best passende zorg.  

De cijfers op Ziekenhuischeck zijn afkomstig van kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen aanleveren aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Deze cijfers worden ook door artsen en ziekenhuizen zelf gebruikt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De algemene tevredenheidscijfers zijn afkomstig uit landelijk onderzoek.

Wat betekenen de scores?
Op Ziekenhuischeck staat hoe een ziekenhuis scoort. Dit wordt uitgedrukt in een cijfer, percentage of getal. Deze score is te vergelijken met een landelijke standaard of met andere Nederlandse ziekenhuizen. Bij alle scores staat uitgelegd wat de cijfers zeggen over de kwaliteit van zorg. Een ziekenhuis kan zelf een toelichting geven op de score. Waarom scoren zij lager of juist hoger dan gemiddeld?
Op Ziekenhuischeck vindt u geen informatie over de kwaliteit van de individuele behandeling. Hiervoor kunt u terecht bij de eigen arts, verpleegkundige of andere betrokkene uit het ziekenhuis.

Wilt u weten welke kwaliteit ons ziekenhuis levert? Of wilt u ziekenhuizen met elkaar vergelijken? Op Ziekenhuischeck vindt u de kwaliteitscijfers en behandelresultaten van alle ziekenhuizen in Nederland.

Check je ziekenhuis! Klik op de afbeelding hieronder.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.