OVER LAURENTIUS

WELKOM

Heeft u binnenkort een afspraak of onderzoek in Laurentius of gaat u bij iemand op bezoek? Lees dan goed onderstaande tekst over de geldende coronamaatregelen in ons ziekenhuis:

  • Wij adviseren iedereen vanaf 13 jaar om een mondmasker te dragen in ons ziekenhuis. Dit advies geldt voor alle situaties waarin het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Bij de hoofdingang zullen we mondmaskers verstrekken aan onze patiënten en bezoekers. Dit advies gaat in vanaf 24 oktober 2022.
  • Hygiënemaatregelen
    We willen u vragen de basisregels te blijven volgen: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Heeft u klachten die passen bij corona, blijf dan thuis en test u zich.

ACTUEEL R

VRIJDAG 27 JAN 2023

Stg Vrienden van Laurentius schenkt 100 portretten van 100-jarigen aan de geriatrie

Tot voor kort waren de muren van de nieuwe poli geriatrie in het Laurentius Ziekenhuis nog kaal en leeg. Nu kunnen de bezoekers van de poli, dankzij een gift van de Vrienden van Laurentius, honderd prachtige portretten bewonderen.

“Deze portretten vormen samen de collectie ‘100x100’: 100 foto’s van 100-jarigen van fotografe Truus Groen”, licht geriater Linda Grossfeldt toe. “We waren als afdeling erg gecharmeerd van deze fotocollectie waarbij niet alleen de kwetsbaarheid maar juist ook de schoonheid van ouderdom wordt geëtaleerd. Bovendien is het voor onze patiënten prettig om zowel herkenning als erkenning te ervaren middels de foto’s.”

MAANDAG 23 JAN 2023

Twee comfortabele borstvoedings- en buidelstoelen voor de kinderafdeling

Een wens van de kinderafdeling is in vervulling gegaan dankzij de Vrienden van Laurentius. De stichting heeft onlangs twee borstvoedings- en buidelstoelen geschonken aan de afdeling.

ACTIVITEITEN R

DINSDAG 07 FEB 2023

Tinnitus (oorsuizen) = VOL

In samenwerking met Hoormij Noord Midden Limburg en Adelante organiseren wij deze avond voor mensen met oorsuizen (tinnitus), partners en andere belangstellenden.  

Deze avond is helaas helemaal vol. U kunt zich niet maar aanmelden.

DONDERDAG 02 MRT 2023

Zwangerschap en bevalling thuis en in het ziekenhuis

Ben je zwanger of partner van een zwangere? Dan nodigen wij je graag uit voor de informatiebijeenkomst over zwangerschap en bevalling.

DINSDAG 14 MRT 2023

Borstvoeding geven

Ben je zwanger of partner van een zwangere? Dan nodigen wij je graag uit voor de informatiebijeenkomst over borstvoeding geven.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.