OVER LAURENTIUS

WELKOM

Heeft u binnenkort een afspraak of onderzoek in het Laurentius of gaat u bij iemand op bezoek? Lees dan goed onderstaande tekst.

Vanaf woensdag 1 september zijn de coronamaatregelen in ons ziekenhuis weer versoepeld. Concreet betekent dit het volgende:
 
Mondmaskers
De mondkapjesplicht in ons ziekenhuis is vanaf 1 september vervallen. Patiënten en bezoekers hoeven dan géén mondkapje meer te dragen, behalve in situaties waarbij de 1,5 meter afstand niet kan worden gehandhaafd.

Afspraak polikliniek
Heeft u een afspraak in onze polikliniek? Dan kunt u weer maximaal één begeleider meenemen. Omdat we drukte in het ziekenhuis willen vermijden zullen we echter nog steeds aanbevelen om zoveel mogelijk alléén naar het ziekenhuis te komen.

Bezoekregeling
Iedere patiënt mag twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per dag ontvangen tijdens de reguliere bezoektijden. Bezoek is welkom van 18.00-19.30 uur. Er mag één kind tot en met 12 jaar mee. Bezoekers hoeven geen afspraak meer vooraf te maken. Let op: Op de patiëntenkamer is het dragen van een mondkapje nog wel verplicht!

Hygiënemaatregelen
We willen u vragen de basisregels te blijven volgen: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog, papieren zakdoekjes gebruiken en afstand blijven houden tot elkaar. Heeft u klachten die passen bij corona, blijf dan thuis en laat u testen.

Kijk hier voor meer informatie en regels die gelden in ons ziekenhuis rondom het coronavirus. 

Het Laurentius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis voor en van de inwoners van Midden-Limburg en levert kwalitatief hoogstaande, klantgerichte, toegankelijke en efficiënte zorg voor het volledige pallet aan medisch specialistische zorg en de daartoe benodigde verpleging en verzorging.

ACTUEEL R

MAANDAG 20 SEP 2021

Pendelservice weer in gebruik genomen

Vanaf vandaag is onze pendelservice weer in gebruik genomen. Patiënten en bezoekers van het Laurentius Ziekenhuis die slecht ter been zijn, kunnen gebruik maken van een pendelservice, die hen van de auto naar de hoofdingang van het ziekenhuis brengt.

VRIJDAG 03 SEP 2021

Optimale geboortezorg, ook in tijden van grote drukte

De verloskundigen, kraamzorg en medische centra in Limburg slaan de handen ineen. De geboortezorg in Nederland kampt momenteel met grote drukte. Enerzijds door een flinke toename van het aantal bevallingen (ook in Limburg), anderzijds door het groeiende tekort aan gespecialiseerd verpleegkundigen. Deze combinatie - bovenop de huidige vakantieperiode - stelt alle zorgverleners in de keten voor een grote uitdaging. Samen gaan we deze gezamenlijke problematiek te lijf om zo voor elke patiënt de juiste zorg op de juiste plek te bieden.

ACTIVITEITEN R

DONDERDAG 07 OKT 2021

ONLINE informatiebijeenkomst Zwangerschap en bevalling

Graag willen we u uitnodigen voor de ONLINE informatiebijeenkomst over zwangerschap en bevalling thuis en in het ziekenhuis. Gezien de situatie rondom corona, willen we u graag op deze manier van informatie blijven voorzien over zwangerschap en bevalling. We verzoeken u om zich aan te melden voor deze bijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de link waarmee u kunt deelnemen.  

DINSDAG 12 OKT 2021

ONLINE informatiebijeenkomst borstvoeding

Graag willen we u uitnodigen voor de ONLINE informatiebijeenkomst over borstvoeding geven. Gezien de situatie rondom corona, willen we u graag op deze manier van informatie blijven voorzien over borstvoeding geven. We verzoeken u om zich aan te melden voor deze bijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de link waarmee u kunt deelnemen.      

DINSDAG 09 NOV 2021

ONLINE informatiebijeenkomst borstvoeding

Graag willen we u uitnodigen voor de ONLINE informatiebijeenkomst over borstvoeding geven. Gezien de situatie rondom corona, willen we u graag op deze manier van informatie blijven voorzien over borstvoeding geven. We verzoeken u om zich aan te melden voor deze bijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de link waarmee u kunt deelnemen.      

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.