OVER LAURENTIUS

WELKOM

...In het beste ziekenhuis van Nederland! Het Laurentius Ziekenhuis kreeg van weekblad Elsevier een maximale score op de onderdelen 'patiëntgerichtheid' en 'medische zorg' en mag zich daarom het beste ziekenhuis van Nederland noemen.

Het Laurentius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis voor en van de inwoners van Midden-Limburg en levert kwalitatief hoogstaande, klantgerichte, toegankelijke en efficiënte zorg voor het volledige pallet aan medisch specialistische zorg en de daartoe benodigde verpleging en verzorging. 

LET OP: onze openingstijden zijn tijdens de feestdagen gewijzigd. Klik hier voor meer informatie. 

ACTUEELR

DONDERDAG 02 JAN

Werkklimaat Spoedeisende Hulp Laurentius meest positief volgens onderzoek IZZ

Medewerkers van de Spoedeisende Hulp hebben het zwaar. Dat was de belangrijkste conclusie twee jaar geleden van een onderzoek van IZZ naar de psychosociale arbeidsbelasting op de Spoedeisende Hulp (SEH). Een kwart van alle SEH’s van de Nederlandse ziekenhuizen nam deel aan het onderzoek. Onlangs presenteerde IZZ de eindmeting van het onderzoek. Hieruit kwam naar voren dat het werkklimaat op de SEH van het Laurentius Ziekenhuis het meest positief was. Een mooi gegeven, maar vooral ook bijzonder omdat dezelfde afdeling amper twee jaar geleden nog onderaan de lijst bungelde. 

DONDERDAG 19 DEC

Kerstmis in het ziekenhuis

Graag nodigen we u uit voor de oecumenische Kerstnachtviering van 20.00 uur: “Zoekend naar warmte en liefde". Op dinsdag 24 december 2019 is iedereen vanaf 19.30 uur van harte welkom in de ontvangsthal van het ziekenhuis. 

ACTIVITEITENR

DONDERDAG 23 JAN

Zwangerschap en bevalling thuis en in het ziekenhuis

Deze voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor zwangeren en hun partner. Verloskundigen van de eerste en de tweede lijn informeren u over verschillende onderwerpen, zoals zwangerschap, baring en het kraambed.

DINSDAG 28 JAN

Extra publieksavond dementie

Na het overweldigende succes van onze eerdere publieksavond over dementie, nodigen wij u uit voor een extra avond over dementie en de huidige inzichten in diagnostiek en behandeling. Wat is dementie? Is dat hetzelfde als Alzheimer? Hoe wordt de diagnose gesteld en hoe ziet de behandeling er uit zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis? Zijn er nieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar dementie? 

DINSDAG 04 FEB

Borstvoeding geven

Deze voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor zwangeren en hun partner. Lactatiekundigen van Laurentius en verpleegkundigen van de GGD informeren u over verschillende onderwerpen, zoals het belang van borstvoeding, aanleghoudingen, afkolven en bewaren moedermelk en borstvoeding en werken. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.