PREKLINISCHE SCREENING
Nadat uw behandelend specialist met u heeft besloten dat er een operatie gaat plaatsvinden, gaat u zich inschrijven bij de afdeling opname in de centrale hal van het ziekenhuis. Hier krijgt u een afspraak mee voor uw bezoek aan de preklinische screening. Samen met deze afspraakbevestiging ontvangt u informatie over onder andere de anesthesie en eventuele opname. Met het lezen van deze informatie kunt u zich voorbereiden op uw afspraak. Wij raden u aan om eventuele vragen op te schrijven, zodat u ze niet vergeet te stellen.
Voorafgaand aan een operatie waarbij een verdoving noodzakelijk is, komt u eerst naar de poli preklinische screening. Hier hebt u een voorbereidend gesprek.
Zelfmeetkiosk
Om uw afspraak op de preklinische screening goed te laten verlopen, hebben wij een aantal gegevens van u nodig, zoals onder andere uw bloeddruk, gewicht, lengte en het zuurstofgehalte van het bloed. Voorafgaand aan uw afspraak verzoeken wij u om – na het aanmelden bij de decentrale zuil op de preklinische screening – eerst plaats te nemen in de zelfmeetkiosk om deze gegevens te meten. Op het scherm van de zelfmeetkiosk staan duidelijk de stappen weergegeven die u dient te volgen. Wanneer alle stappen doorlopen zijn, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte.
Wat gebeurt er tijdens een preklinische screening?
U krijgt een gesprek met een anesthesioloog, een intakeverpleegkundige en een apothekersassistente. Dit gesprekt duurt ongeveer anderhalf tot twee uur, soms korter. In verband met het lichamelijk onderzoek is het aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen.
De anesthesioloog bespreekt met u:
- uw medische geschiedenis
- de ingreep
- de mogelijke vormen van anesthesie
- de voor u meest geschikte manier van verdoven
- onderzoek voorafgaand aan de operatie
- medicijngebruik na de screening en dagen voor de opname
Daarnaast voert de anesthesioloog een algemeen lichamelijk onderzoek uit.
De intakeverpleegkundige bespreekt met u indien van toepassing:
- uw zorgbehoefte voor, tijdens en na de operatie en/of opname
- uw dieet en medicijngebruik
- uw allergieën en/of andere risicofactoren die van belang zijn.
Als het nodig is, wordt er een hartfilmpje (ECG) gemaakt.
De apothekersassistente bespreekt met u uw medicijngebruik, zodat bij de opname duidelijk is welke medicijnen u dient te gebruiken.
Uw voorbereiding op de preklinische screening
Het is aan te raden eventuele vragen en uw medische geschiedenis op papier te zetten. Verder vragen we u om het volgende mee te nemen:
- de medicijnen (inclusief zelfmedicatie) die u thuis gebruikt en een actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij uw apotheek)
- een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart)
- uw bloedgroepkaartje (als u dat hebt)
In overleg met u wordt dan bepaald wat tijdens de operatie de meest geschikte vorm van verdoven is.
Informatie over wat u wel en niet mag voor de operatie, ontvangt u via de behandelend specialist of tijdens uw gesprek op de preklinische screening.
Bereikbaarheid
maandag t/m vrijdag 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur
routenummer 1.22
telefoon (0475) 38 27 46