ERVAAR DE ZORG

 

Weet jij al wat je wilt worden?

Misschien werk je later wel bij ons in het ziekenhuis! Wist je dat er naast arts en verpleegkundige nog heel veel andere beroepen in de zorg mogelijk zijn zoals laborant of operatiemedewerker?

Het Laurentius Ziekenhuis organiseert het ‘Ervaar de zorg’ event om jou kennis te laten maken met allerlei beroepen in de zorg.

Voor wie?
Het 'Ervaar de zorg' event is voor middelbare scholieren uit de regio, voor 4 VMBO-T en HAVO/VWO vanaf het 3de leerjaar. Alle rondleidingen zijn voor alle niveaus geschikt.

Waar en wanneer?
Dinsdag 22 oktober en vrijdag 25 oktober
18.30 – 21.00 uur
Munsterzaal, Laurentius Ziekenhuis

Programma

18.30 uur Inloop en aanmelden
18.45 uur Welkomstwoord
19.00 uur Start rondleidingen
21.00 uur Afsluiting

Kies zelf je rondleiding!

Over welke beroepen in het ziekenhuis zou je graag meer willen weten? We bieden dit jaar zes rondleidingen aan van verschillende beroepsrichtingen in het ziekenhuis. Welke spreekt je het meest aan? Je kunt één route kiezen.

Zorgroute
Als verpleegkundige zijn de mogelijkheden binnen het ziekenhuis eindeloos. Je kunt werken met een hele brede groep patiënten of juist kiezen om je te specialiseren tot bijvoorbeeld kinderverpleegkundige of longverpleegkundige. De werkzaamheden zijn divers: naast het monitoren en verzorgen van patiënten kun je je ook bezig houden met het coördineren van het zorgproces of het zelfstandig houden van spreekuur op de poli. Tijdens deze route nemen wij je mee naar het Moeder & Kind Centrum, het hart-longcentrum en kun je op de vaardighedenmarkt ervaren met welke verpleegtechnische handelingen je te maken krijgt als verpleegkundige zoals bloedprikken, injecteren en bloeddrukmeten.

Artsenroute
Altijd al willen weten hoe de dag van een medisch specialist eruit ziet? Dan is dit de route voor jou! We nemen je letterlijk mee in de dag van een arts en vertellen je stap voor stap hoe je van student geneeskunde doorgroeit tot een specialist (WO opleiding). En natuurlijk kun je zelf ook ervaren hoe het werk van een medisch specialist is. In deze route nemen we je mee langs diverse specialismes zoals oogheelkunde en de spoed eisende hulp.

Acute route
Binnen het spoedplein en op de operatiekamers is geen enkele dag hetzelfde. Je werkt in een zeer dynamische omgeving en het is letterlijk hollen of stilstaan. Wil je graag weten of deze werkomgeving bij jou past? Dan nemen we je graag mee naar de operatiekamer, de spoedeisende hulp afdeling en de hartbewaking. Zo maak je kennis met de verschillende beroepen als gespecialiseerd verpleegkundige, operatieassistent en anesthesiemedewerker.

Onderzoek en apotheek
Ook achter de schermen wordt veel werk verzet voor onze patiënten. Binnen deze route maak je kennis met beroepen als KNF laborant( klinisch neurologisch en fysiologische laborant) en apothekersassistent. Om de juiste diagnose te stellen maken wij regelmatig gebruik van aanvullende onderzoeken. Dit is jouw kans om deze onderzoeken zelf te ervaren. Als de diagnose eenmaal is gesteld en de arts een recept schrijft, begint het proces binnen de apotheek te lopen. Wat gebeurt er allemaal voordat het medicijn bij de patiënt is?

Technische route
Het ziekenhuis zit vol met technische snufjes die de patiëntenzorg op allerlei manieren ondersteunen. Door de snelle ontwikkelingen binnen deze technologie zijn er in het ziekenhuis genoeg beroepen te vinden voor echte techneuten. Ben jij nieuwsgierig en oplossingsgericht? Meld je dan aan voor de technische route en neem een kijkje achter en voor de schermen van de medische techniek, medische beeldvorming en radiologie!

Paramedische route
Wil jij mensen verder op weg helpen bij hun herstel, maar niet in een verzorgende functie? Dan zijn er in ons ziekenhuis nog genoeg mogelijkheden! In deze route nemen wij je mee naar o.a. de afdeling revalidatie, waar onze fysiotherpeuten, ergotherapeuten en logopedisten werken. Daarnaast bezoeken we ook de afdeling psychologie en maatschappelijk werk. Ben jij maatschappelijk betrokken en goed in het motiveren van mensen? Dan is dit voor jou de juiste plek!

Ouders

Wij hebben dit jaar geen speciaal programma voor ouders. Wij verzoeken u daarom om de leerlingen alleen te brengen en te halen. Bij het brengen kunt u het parkeerterrein oprijden en binnen 20 minuten weer kostenloos verlaten. Ook bij het ophalen hoeft u geen parkeerkosten te betalen.

Aanmelden

Helaas zijn de inschrijvingen gesloten. Voor de technische route op vrijdag 25 oktober zijn er nog enkele beschikbaar. Heb je interesse om deel te nemen aan deze technische route? Stuur dan een e-mail naar ervaardezorg@lzr.nl

Vragen
Heb je een vraag over het event? mail naar ervaardezorg@lzr.nl

Afmelden
We hebben een beperkt aantal plekken per rondleiding. Heb je je aangemeld maar ben je toch verhinderd? Geef dit dan door via ervaardezorg@lzr.nl Zo kunnen we jouw plaats aan een andere leerling geven.

 

 

 

 

 

 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.