ERVAAR DE ZORG

 

Weet jij al wat je wilt worden?

Misschien werk je later wel bij ons in het ziekenhuis! Wist je dat er naast arts en verpleegkundige nog heel veel andere beroepen in de zorg mogelijk zijn zoals laborant of operatiemedewerker?

Het Laurentius Ziekenhuis organiseert het ‘Ervaar de zorg’ event om jou kennis te laten maken met allerlei beroepen in de zorg.

Waar en wanneer?
Vrijdag 30 november en donderdag 6 december
19.00 – 21.00 uur
Entreehal bij hoofdingang, Laurentius Ziekenhuis

AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK

Programma

18.45 uur Inloop en aanmelden
19.00 uur Ronde 1:Rondleiding 1/vaardighedenmarkt/gesprek met dokter 
19.45 uur Pauze
20.15 uur Ronde 2: Rondleiding 2/vaardighedenmarkt/gesprek met dokter
21.00 uur Afsluiting

Kies zelf je rondleiding!

Op welke afdeling zou jij wel eens willen kijken?
Deze afdelingen geven een rondleiding:

 • Verpleegafdeling Hoe is het om op een verpleegafdeling te werken? Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden? Stel je vragen aan de verpleegkundigen!
 • Eerste hart hulp/hartbewaking Op de eerste hart hulp worden patienten opgevangen met acute hartproblemen. Op een speciale unit, de CCU genaamd, worden patienten 24 uur per dag gemonitord met behulp van medische apparatuur om snel op te kunnen treden bij complicaties. Neem een kijkje!
 • Medische beeldvorming Een rontgenfoto maken, hoe gaat dat? En heb je ook al eens gehoord van een CT en MRI scan? Wat kun je zien op deze beelden? Kom erachter!
 • Dialyse Hier komen patienten die vanwege hun nierziekte dialyse nodig hebben. Dit gebeurt via dialyse apparten die de nierfunctie vervangen. Hoe gaat dat in zijn werk? Neem een kijkje!
 • Intensive Care Op de IC worden patiënten 24 uur per dag bewaakt en behandeld. Gespecialiseerde verpleegkundigen en intensivisten doen er alles aan om de patiënten zo goed mogelijk door een kritieke, soms levensbedreigende fase heen te helpen. Bij deze rondleiding geven de medewerkers uitleg over hun werk en alle bewakingsapparatuur aan een bed. 
 • Operatiekamers Hoe ziet een operatiekamer eruit en wat komt er allemaal kijken bij een operatie? Hoe ziet het operatieteam eruit en wat is ieders taak? Medewerkers geven graag uitleg!
 • Centrale sterilisatie afdeling Hygiene is erg belangrijk in de zorg. Het reinigen en steriliseren van medische instrumenten, die onder andere op de OK gebruikt worden, gebeurt op deze afdeling. Wat komt daar allemaal bij kijken? Leer het tijdens de rondleiding!
 • Dietetiek Een diëtist is specialist in voeding en diëten. De afdeling Diëtetiek geeft voedings- en dieetzorg aan patiënten. Deze zorg draagt bij aan herstel van ziekte, verbetering of behoud van kwaliteit van leven. Leer meer over het werk van een dietist in een ziekenhuis.
 • Spoedeisende Hulp Een afdeling waar patienten komen die acuut geholpen moeten worden. Hoe ga je daarmee om? Wat komt er allemaal bij kijken?
 • KNF afdeling Op deze afdeling, Klinische Neuro Fysiologie, vinden allerlei onderzoeken plaats met betrekking tot het zenuwstelsel en de bloedvoorziening van hersenen, benen en armen. Misschien heb je wel eens gehoord van een EEG onderzoek. Kom meer te weten over hoe deze onderzoeken bij patienten in zijn werk gaan!
 • Gastvrijheid Op een verpleegafdeling werken naast verpleegkundigen ook gastvrijheidsmedewerkers. Zij maken het verblijf voor de patient zo aangenaam mogelijk. Wat zijn hun werkzaamheden precies en welke opleiding heb je hiervoor nodig? In deze rondleiding hoor je er meer over.
 • Oogheelkunde Altijd al benieuwd geweest hoe het oog er van dichtbij en van binnen uit ziet? Of hoe een 3D film nou precies werkt? Kom langs op poli oogheelkunde. Misschien is er zelfs even tijd om te kijken hoe goed jouw ogen nou eigenlijk kunnen zien…
 • Techniek Overweeg je een technische studie of beroep? dan is deze rondleiding absoluut iets voor jou. Ook een ziekenhuis kan niet zonder technische voorzieningen. Bij deze rondleiding loop je door de technische ruimte, waar je als leek normaal nooit komt!
 • Poli urologie Kom meer te weten over het reilen en zeilen op een poli. Hoe werken artsen, verpleegkundigen en secretariaat samen? welke onderzoeken worden er gedaan op deze poli?
 • Moeder & Kind centrumAlle zorg voor (aanstaande) moeders en kinderen is hier bij elkaar op één afdeling gevestigd. We begeleiden aanstaande ouders tijdens de zwangerschap en de bevalling en nemen de zorg op ons voor pasgeboren of opgroeiende kinderen. Neem een kijkje!
 • Vaardighedenmarkt Naast de rondleidingen kun je je ook opgeven voor de vaardighedenmarkt. Hierbij kun je na een demonstratie oefenen hoe je bloed prikt en hoe je een injectie zet.
 • In gesprek met de dokter/rondleiding maag-darm-lever afdeling
  Op het Ervaar de zorg event kun je ook kiezen voor een rondleiding op het Maag-darm-levercentrum. Met welke klachten komen mensen hier? Hoe ziet het werk van een verpleegkundige op deze afdeling eruit? Hierbij is ook een arts aanwezig (Paul Bus), die je kan vertellen over zijn beroep, zijn dagelijks werk, zijn keuze om arts te worden enz. Overweeg je om zelf geneeskunde te gaan studeren?  Dan is dit ook zeker iets voor jou!
  Als je je hiervoor opgeeft: welke vraag zou je graag aan de dokter willen stellen?  Geef dit aan op onderstaand inschrijfformulier!

Voor je ouders

Je mag gerust 1 van je ouders/verzorgers meenemen naar het ‘Ervaar de zorg’ event. Voor hen hebben we een ouder-programma samengesteld in de vorm van een presentatie. De rondleidingen zijn in eerste instantie voor de leerlingen. Je ouder /verzorger kan, indien hij/zij dat leuk vindt, tijdens het event vragen of hij mee mag met de rondleiding. Dit kan alleen indien de rondleiding nog niet geheel volgeboekt is.

Vragen en afmelden
Heb je een vraag over het event? mail naar ervaardezorg@lzr.nl
Heb je je aangemeld maar ben je toch verhinderd? Geef dit ook door via ervaardezorg@lzr.nl

 

 

 

 

 

 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.