STERILISATIE VAN DE VROUW (DE ESSURE-METHODE)

De Essure-sterilisatiemethode is een behandeling waarbij de eileiders geleidelijk dichtgroeien door het inbrengen van kleine veertjes met polyester vezeltjes. Op deze manier kunnen de zaadcellen niet bij de eitjes komen, en kan er geen bevruchting meer plaatsvinden.

lees meerP -

Door middel van een kijkoperatie via de vagina en baarmoederhals worden kleine veertjes aangebracht in de opening van de eileiders. De polyester vezeltjes in het veertje zorgen ervoor dat er in de eileiders een proces op gang wordt gebracht waardoor de eileiders na ongeveer drie maanden dichtgegroeid zijn, en er geen bevruchting meer kan plaatsvinden.