MIJN.LZRS M

WERKWIJZE OP POLIKLINIEK ORTHOPEDIE VANWEGE COVID-19 VIRUS

Vanwege het Covid-19 virus zijn ook voor de werkwijze op de polikliniek Orthopedie enkele wijzigingen doorgevoerd. Hieronder leest u enkele veelgestelde vragen en antwoorden.

Herhaalbezoek
Vraag: Ik ben al onder behandeling bij een orthopeed en zou graag een herhaalbezoek willen laten plannen?

Antwoord: De reguliere zorg binnen het Laurentius Ziekenhuis wordt weer langzaam opgestart. Dit betekent dat op de polikliniek slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Deze plaatsen worden nu voornamelijk ingevuld voor patiënten met nieuwe klachten.

Vooralsnog proberen wij indien u een herhaalbezoek wenst een telefonisch consult in te plannen met uw behandelaar. Mocht tijdens dit telefonisch consult toch de noodzaak blijken om fysiek naar de polikliniek te komen, zal worden gezocht naar passende oplossingen om u zo snel mogelijk in te plannen.

Verwijzing door huisarts
Vraag: mijn huisarts heeft mij verwezen naar de Orthopedie omdat ik nieuwe fysieke klachten heb?

Antwoord: De reguliere zorg binnen het Laurentius Ziekenhuis wordt weer langzaam opgestart. Dit betekent dat op de polikliniek slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Op dit moment mogen wij 30% van de reguliere zorg opstarten. Op deze beschikbare plaatsen zullen wij u zo snel mogelijk proberen te plaatsen. Houd u rekening met een wachttijd van enkele weken. U krijgt vanzelf de brief thuis gestuurd met daarop uw afspraak, of kijk regelmatig in uw patiëntenportaal om te zien of uw afspraak al gepland is.

Injectie
Vraag: mijn dokter heeft mij doorgestuurd voor een injectie in een gewricht, wanneer kan deze plaatsvinden.

Antwoord: Indien uw dokter een order heeft geplaatst voor een echo- of röntgengeleide injectie wordt geprobeerd om deze zo snel mogelijk te plannen. Zowel de poliklinische operatiekamer (voor de röntgengeleide injectie) als de afdeling radiologie (voor de echogeleide injectie) zijn weer langzaam aan het opstarten. Hiervoor geldt dat indien u op de wachtlijst staat u vanzelf een uitnodiging krijgt voor een afspraak op een van deze twee afdelingen. Wij hopen op uw begrip dat deze afspraak later gepland wordt dan u had gehoopt.