MIJN.LZRS M

DR. G. (GISELA) CLAESSENS

FUNCTIE

psycholoog

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2013

SPECIALISME

psychiatrie

AANDACHTSGEBIEDEN

neuropsychologie

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 25 83

OPLEIDING

Gisela Claessens heeft de studie Psychologie gevolgd aan de Universiteit van Maastricht, gevolgd door een specialisatie in de Neuropsychologie.

 Ik ondervind veel uitdaging in het uitvoeren van mijn vak binnen de PAAZ. De problematiek is divers. Zo behandel ik onder andere patiënten met angst en stemmingsstoornissen. Naast individuele gesprekken kunnen patiënten deelnemen aan groepsgesprekken. Het huidige groepsaanbod is gericht op het omgaan met depressie, het verhogen van de assertiviteit en mindfulness.

Wat ik altijd al erg interessant heb gevonden, is de relatie tussen hersenen, gedrag en cognitie. Ik heb mij na de studie Psychologie aan de Universiteit Maastricht verder gespecialiseerd in de Neuropsychologie. Mijn promotieonderzoek heb ik vervolgens verricht naar manieren van omgaan met stress bij patiënten met hersenletsel die cognitieve en/of psychiatrische klachten ervaren. Na het afronden van mijn onderzoek kreeg ik de mogelijkheid klinische en onderzoekswerkzaamheden te combineren bij zowel het Laurentius Ziekenhuis Roermond (afdeling Medische Psychologie), als GGZ Oost Brabant locatie Huize Padua (afdeling Neuropsychiatrie). In deze periode is mijn interesse in de psychiatrie verder gegroeid. In januari 2015 heb ik de overstap gemaakt naar de PAAZ alhier, waar ik full time werkzaam ben. Vanaf januari 2018 zal ik de opleiding tot GZ-psycholoog gaan volgen en zal ik zowel op de PAAZ als op de afdeling Medische Psychologie werkzaam zijn.

Mijn doel binnen het ziekenhuis is patiënten beter te leren omgaan met psychische problemen, de klachten te verminderen en uiteindelijk de kwaliteit van leven van de patiënten te verbeteren. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.