MIJN.LZRS M

DRS. G. (GUIDO) HOUTMEYERS

FUNCTIE

maag-, darm- en leverarts

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1993

SPECIALISME

maag-, darm- en levercentrum

BIG-REGISTRATIENUMMER

69.041.092.501

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 27 68

OPLEIDING

Guido Houtmeyers volgde de opleiding tot basisarts aan de Katholieke Universiteit in Leuven (Belgie).

 Ik ben Belg en heb altijd veel interesse gehad in wetenschappen en dan vooral de exacte wetenschappen. Die interesse wilde ik graag vertalen naar een praktisch vak en daarom heb ik gekozen voor geneeskunde.

Ik was bijna chirurg geworden, maar daar was ik toch net niet handig genoeg voor. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de interne geneeskunde, een zeer breed en beschouwend vak. Met het subspecialisme maag-, darm- en leverziekten kon ik invulling geven aan mijn wens om ook regelmatig erg praktisch bezig te zijn, door het verrichten van veel endoscopisch onderzoek. Voor mij blijft dit vak de ideale combinatie tussen denkwerk en handenarbeid.

Na mijn opleiding wilde ik per se in een middelgroot ziekenhuis werken, met goede faciliteiten en goede ondersteuning. In Laurentius vond ik de plaats die ik zocht. Een ziekenhuis met korte lijnen, waar je elkaar snel vindt als je elkaar nodig hebt. Ik werk hier al heel wat jaren naar volle tevredenheid.

Ontwikkelingen op het gebied van de MDL-ziekten die mijn aandacht trekken zijn onder andere de nieuwe therapieën voor inflammatoire darmziekten (Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa). Voor deze darmziekten gebruiken we vaak zogenoemde biologicals. Dit zijn hoog technologische medicijnen die voor de behandeling van deze patiënten een enorme vooruitgang betekenen. Het blijft echter steeds nodig om de mogelijke voordelen en risico’s van deze therapieën goed tegenover elkaar af te wegen. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.