LOGIN S M

DRS. T. (TALI) HUBREGTSE

FUNCTIE

kinderarts

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1997

SPECIALISME

kindergeneeskunde

AANDACHTSGEBIEDEN

obesitas

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 20 25

 "Tijdens mijn studie vond ik de beschouwende vakken interessant en wat mij aantrekt in kindergeneeskunde is dat je dagelijks wordt blootgesteld aan een heel onzelfzuchtige vorm van zorg, ouders die zich zorgen maken om hun kind. Dat sprak me altijd aan, dat een moeder niet met haar eigen klachten bezig is, maar met die van haar kind. Ouders zijn vaak heel bezorgd, daar kun je als arts op inspelen door uitleg te geven, gerust te stellen, en de patiënt zo goed mogelijk te helpen. Je kunt begrijpen waarom iemand om zijn kind bezorgd is. Bij kindergeneeskunde werk je altijd in een driehoek van kind, ouder en arts. Dat is een aparte situatie en dat vind ik na al die jaren als kinderarts nog steeds intrigerend.

Veranderingen in de gezondheidszorg brengen ook weer nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo hebben we het Obesitas Centrum kunnen starten. Al die jaren als kinderarts heb ik kinderen met obesitas gezien, en het gevoel gehad hen niet zo goed te kunnen helpen. Nu kunnen we hen met het Obesitas team een veel betere behandeling aanbieden. Ook wil ik in de toekomst graag meer samenwerken met de kinderpsychologie, om kinderen met bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn of onbewuste stress, samen in groepen te behandelen.

In mijn werk richt ik me op het aandachtsgebied obesitas. Buiten mijn werk ben ik bestuurslid van het Limburgs Pediatrisch Gilde. Hier komen alle kinderartsen uit de streekziekenhuizen bij elkaar om elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen en problemen. Daarnaast ben ik nog visiteur van Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde. Deze vereniging controleert de kwaliteit van de kindergeneeskunde in ziekenhuizen.” 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.