MIJN.LZRMijn.LZR S M

POLIKLINISCHE ZORG

U en uw kind komen minimaal 4 x per jaar naar het kinderdiabetesspreekuur, indien nodig vaker. Hierbij bezoeken u en uw kind het diabetesspreekuur waarbij leden van het kinderdiabetesteam in wisselende samenstelling aanwezig zijn.

Om een zo goed mogelijk advies te kunnen geven tijdens de policontrole, vragen we jullie een week voor de poliafspraak een upload van de pomp en/of sensor of dagboekje met vermelding van koolhydraten en eenheden te sturen. Dit van een periode van twee weken voorafgaand. Tevens met vermelding van bijzonderheden in de mail.

Met het oog op de toekomst willen we vragen een DigiD aan te vragen voor jezelf en uw kind. Dit is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van het video consult in het derde kwartaal, en ook voor E-consulten. Verder kunt u in Mijn.LZR het medisch dossier van uw kind inzien. In de komende tijd wordt het ook mogelijk voor het behandelteam om afspraken en veranderingen in het insuline beleid via het medisch dossier in te zien en te versturen.

In het eerste kwartaal is het thema voeding en vragen we jullie vooraf een voedingslijst op te sturen. Dit is belangrijk om een zo optimaal mogelijk advies te kunnen geven. Jullie krijgen dan een gezamenlijk consult met de kinderdiabetesverpleegkundige en de diëtiste en daarna een korter consult met de kinderdiabetesarts.

In het tweede kwartaal ligt de nadruk op een uitgebreider lichamelijk onderzoek en zullen we de jaarcontrole (bloed, urine) doen en deze bespreken in een gezamenlijk consult met de kinderdiabetesarts en kinderdiabetesverpleegkundige.

In het derde kwartaal bieden we als het goed gaat een videoconsult aan. Heb je nog maar net diabetes mellitus of zijn er andere problemen dan zullen we natuurlijk ook fysieke afspraken maken. De video-afspraak is met de kinderdiabtesarts en kinderdiabetesverpleegkundige gezamenlijk. Dit is alleen mogelijk als het kind een DigiD heeft. Ook kan er dan een telefonisch consult met de diëtiste ingepland worden.

In het vierde kwartaal van het jaar bespreken we de kwaliteit van leven. Jullie krijgen dan een uitnodiging om voor het polikliniek bezoek de online KLIK-vragenlijsten in te vullen. Er volgt dan een gezamenlijk consult met de kinderdiabetesarts en kinder en jeugdpsycholoog of maatschappelijk werker en daarna een consult bij de kinderdiabetesverpleegkundige.

Natuurlijk is tussentijds contact met de kinderdiabetesverpleegkundige, kinderdiabetesarts, diëtiste altijd mogelijk, daar verandert niets aan.

Vanaf een leeftijd van ongeveer 12 jaar wordt toegewerkt om de zelfstandigheid ten aanzien van de diabetes mellitus type 1 te bevorderen. Vanaf een leeftijd van 18 jaar wordt samen met jou en je ouders de overgang naar de volwassen diabetespoli  besproken. Het kinderdiabetesbehandelteam bespreekt de overgang met het volwassen team. Dit zijn de internist en de diabetesverpleegkundige van de volwassenen.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.