DRS. A (ANNE) ZWIETERING

FUNCTIE

internist ouderengeneeskunde

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

2021

SPECIALISME

geriatrie

AANDACHTSGEBIEDEN

polyfarmacie, somatische multiproblematiek

BIG-REGISTRATIENUMMER

09917492001

OPLEIDING

Anne Zwietering heeft de opleiding tot internist ouderengeneeskunde gevolgd in het Zuyderland Medisch Centrum (voormalig Orbis Medisch Centrum) en het MUMC+.

 Sinds mijn co-schappen ben ik gegrepen door de oudere patiënt. Vaak is er sprake van complexe chronische aandoeningen, waarbij ik niet alleen kijk naar de verschillende ziektebeelden, maar juist de gevolgen voor de patiënt in het dagelijks leven en hoe we de kwaliteit van leven zoveel mogelijk kunnen waarborgen.
Samen met de patiënt en waar mogelijk familie, kijken wat de bestpassende zorg is en waar die zorg dient plaats te vinden. Ook nadenken over zorg op de langere termijn, het zogenoemde ‘advanced care planning’ vind ik erg belangrijk. Ik zie de specialisten in mijn vakgebied als regievoerder voor de (kwetsbare) oudere patiënt. Samenwerking met huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, paramedici, psychiatrie en collega’s in het ziekenhuis is hierbij cruciaal. De ouderengeneeskunde is het (allermooiste) vak van de toekomst!

Anne heeft voorheen gewerkt als medisch specialist in het Zuyderland Medisch centrum. Naast Laurentius is ze ook werkzaam in het Zuyderland Medisch Centrum als onderzoeker naar medicatiereview met hulp van een CDSS (Clinical Decision Support System). 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.