Mijn.LZR S M

DRS. H.F.M. (DIA) PERNOT

FUNCTIE

revalidatiearts, medisch manager revalidatie

BIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS

1996

SPECIALISME

revalidatiegeneeskunde

AANDACHTSGEBIEDEN

neurorevalidatie, oncologische revalidatie, pijnrevalidatie, spasticiteitsbehandeling, revalidatie voor jongeren (chronische pijn/vermoeidheid)

BIG-REGISTRATIENUMMER

99.023.230.601

TELEFOONNUMMER

(0475) 38 28 45

OPLEIDING

Dia Pernot heeft de opleiding Geneeskunde gevolgd in Maastricht. De aanvullende specialisatie Revalidatiegeneeskunde volgde zij in het opleidingscircuit Hoensbroek.

 Het specialisme revalidatiegeneeskunde richt zich op het voorkomen en verminderen van (te verwachten) blijvende gevolgen van ziekte, lichamelijk letsel en aangeboren afwijkingen.

Eerst zal het medisch handelen gericht zijn op ‘het herstel van de ziekte’. Wanneer dit volledig herstel niet op korte termijn te verwachten is, zal de revalidatiegeneeskunde zich richten op het ‘voorkomen van blijvende beperkingen’. Soms is het nodig te kiezen voor inpassing van de patiënt met zijn beperkingen in zijn eigen leefomgeving en de maatschappij.

De revalidatiearts richt zich niet alleen op uw ziekte of aandoening, maar ook op de gevolgen daarvan. Hij gaat met u na wat die gevolgen betekenen voor uw dagelijks functioneren en hoe u daarmee kunt omgaan.

'Revalideren is leren zo zelfstandig mogelijk te leven met een chronische ziekte of een blijvende beperking.”

Revalidatiegeneeskunde is een heel breed vakgebied. We zijn niet met de ziekte zelf bezig, maar met de gevolgen daarvan, wat het betekent voor het functioneren van de patiënt. Daarbij rekening houdend  met activiteiten en participatie in de maatschappij die voor de patient belangrijk zijn dus  ook werkhervatting en tijdsbesteding komen aan bod. Er zijn  veel raakvlakken met andere specialismen zoals orthopedie, chirurgie, neurologie en psychologie, oncologie.  Het revalidatieteam is het belangrijkste instrument in de revalidatiegeneeskunde; het bestaat uit paramedische professionals van verschillende disciplines. We maken niemand beter, maar leren mensen omgaan met hun beperking. Als je van patiënten hoort dat ze een weg hebben gevonden om met hun ziekte/beperking om te gaan geeft dat een bevredigend gevoel.

Naast mijn werk ben ik ook betrokken bij het aangepast sporten. Ik ben Head of classification nordic skiing (IPC ) voor het internationaal Paralympisch committee. Ik vind het geweldig om te zien wat je met een beperking allemaal nog kunt bereiken. Daarnaast ben ik ook consulent in de verpleeghuizen de Kreppel (Proteion) en Camillus (Zorggroep) en consulent bij Stichting Daelzicht. 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.