MIJN.LZRMijn.LZR S M

BLAASDRUKMETING

Een blaasdrukmeting, of een urodynamisch onderzoek, is een onderzoek waarbij de druk wordt gemeten in de blaas, de plasbuis en de buik. Dit onderzoek geeft informatie over de functie van de blaas en het afsluitmechnisme. Dit is o.a. van belang bij urine-incontinentie.


lees meerP -

U krijgt een aantal plakkertjes en enkele dunne katheders aangebracht. Deze worden verbonden met een computer die alle gegevens registreert. Op het bovenbeen en aan de binnenkant van de billen plakt de verpleegkundige plakkertjes, waarmee de spanning van de bekkenbodemspieren wordt gemeten. Een dunne catheter in de anus meet de druk in de buik. Een dunne catheter, die wordt ingebracht via de plasbuis in uw blaas, meet de druk in blaas en plasbuis. Via deze catheter kan uw blaas met water worden gevuld.

Vervolgens wordt via de blaaskatheter wordt uw blaas langzaam gevuld met water. Wanneer u aandrang voelt om te plassen, moet u dit aangeven. Dit geldt ook als de drang sterker wordt en u de plas niet meer kunt ophouden. Is de blaas geheel gevuld en mag u plassen dan verlaat de verpleegkundige de ruimte, zodat u zo ontspannen mogelijk kunt plassen. De hoeveelheid, die u uitplast, wordt ook geregistreerd.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.