MIJN.LZRMijn.LZR S M

ECHOGRAFIE VAN NIER, BLAAS OF PROSTAAT

De echograaf is een apparaat dat geluidsgolven het lichaam instuurt. Deze geluidgolven kunnen wij niet horen. Door het meten van de weerkaatsing van deze geluidgolven, wordt het inwendige van het lichaam in beeld gebracht op een computerscherm. Op deze manier kan de arts meer informatie krijgen over de organen die hij wil onderzoeken.


lees meerP -

Echo van de prostaat
Met een echo van de prostaat wordt de oorzaak van de prostaatklachten vastgesteld. Door middel van geluidsgolven kan de arts de grootte en de structuur van de prostaat bekijken. Zo wordt bekeken of er sprake is van een goedaardige vergroting van de prostaat, een ontsteking of een tumor.

Echo van de nier
Bij een echografie van de nieren wordt gekeken of er afwijkingen zijn in de vorm en grootte van de nieren. Ook zijn nierstenen goed zichtbaar op de echografie. Ook wordt een echografie gebruikt om een endoscopische operatie te kunnen doen.

Echo van de blaas 
Met een echo van de blaas wordt de blaaswand in beeld gebracht. Ook is met de echografie goed te meten of na het plassen de blaas leeg is. Op deze manier kan de uroloog ook blaasstenen of een poliep in de blaas ontdekken.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.