MIJN.LZRMijn.LZR S M

HISTAMINE PROVOCATIETEST

Er wordt onderzocht of uw luchtwegen overgevoelig zijn voor de stof histamine. Deze stof kan in het lichaam vrijkomen bij allergische- en ontstekingsreacties en kan benauwdheid veroorzaken.


lees meerP -

U wordt gemeten en gewogen en enkele gegevens worden in een computer ingevoerd. De longfunctie-analist legt uit wat tijdens het onderzoek van u wordt verwacht. Daarna neemt u een mondstuk tussen uw tanden en uw lippen. U bent dan met het longfunctieapparaat verbonden. Tenslotte wordt uw neus met een neusklem afgesloten.

De longfunctie-analist zal u vragen zo diep mogelijk in te ademen, daarna met een krachtige stoot maximaal diep uit te blazen en daarna op zijn/haar teken weer zo hard en diep mogelijk in te ademen. Dit in- en uitademen wordt een aantal keren herhaald om de meest maximale waarden vast te kunnen stellen.

Hierna ademt u via een verneveltoestel een nauwkeurige hoeveelheid Histamine in. Na een wachttijd van 30 en 90 seconden wordt de longfunctiemeting herhaald. Daarna wordt een grotere hoeveelheid Histamine verneveld, waarna wederom de longfunctietest wordt herhaald. Dit herhaalt zich 9 maal. Mocht de Histamine benauwdheid veroorzaken, dan krijgt u een luchtwegverwijdend middel toegediend.

Meer informatie vindt u in de patiëntenfolder ‘histamine provocatietest’ [longgeneeskunde].

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.