MIJN.LZRMijn.LZR S M

INSPANNING PROVOCATIETEST

Er wordt onderzocht of er benauwdheid optreedt na inspanning. Dit heet ook wel ‘exercise induced asthma’, letterlijk ‘astma veroorzaakt door inspanning’. U krijgt een ren-test of een fiets-test.


lees meerP -

De inspanning provocatietest is een onderzoek in drie delen. U start met een eenvoudige longfunctietest waarbij u eerst diep moet inademen en daarna zo lang en zo krachtig mogelijk uitblazen.

In het tweede deel verricht u inspanning. Dit doet u door te fietsen of te rennen. Op verschillende plaatsen op borst en rug worden elektrodes geplaatst. Er wordt een manchet voor het meten van de bloeddruk om uw arm bevestigd. Dan mag u op verzoek van de longfunctie-analist gaan fietsen.

Tijdens de fietstest is een arts aanwezig. Dit hoeft niet uw behandelend arts te zijn. Na de fietstest of ren-test mag u 10 minuten in de wachtkamer uitrusten. Als laatste volgt wederom een longfunctietest. Uit het verschil tussen de longfunctietest voor en de na de inspanning kan worden bepaald of er sprake is van ‘exercise induced asthma’.

Meer informatie vindt u in de patiëntenfolder ‘inspanning provocatietest' [longgeneeskunde].

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.