Mijn.LZR S M

TROMMELVLIESBUISJE

Trommelvliesbuisjes worden meestal geplaatst, wanneer er sprake is van vochtophoping in het middenoor, ten gevolge van een slechte functie van de buis van Eustachius. Hierdoor kunnen klachten ontstaan van een drukkend gevoel in het oor en soms pijn.


lees meerP -

Hevige pijn kan veroorzaakt worden door een ontsteking van dit vocht (middenoorontsteking). Ook treedt gehoorverlies op, omdat de geluidstrillingen door de aanwezige vloeistof gedempt worden. Vaak treedt binnen enkele weken tot maanden spontaan genezing op.

Indien de afwijking echter langer blijft bestaan of veelvuldig oorontstekingen en/of gehoorverlies veroorzaakt kan een tijdelijke beluchting van het middenoor via een trommelvliesbuisje zinvol zijn. Een trommelvliesbuisje is een buisje van kunststof ter grootte van een ‘halve luciferkop’. Door dit kleine buisje in het trommelvlies te plaatsen ontstaat er weer een normale luchtdruk in het middenoor (de lucht kan immers door het buisje in en uit). 2 Het slijmvlies van het middenoor en de buis van Eustachius kunnen hierdoor herstellen, waardoor een gehoorsverbetering optreedt.

‘Meer informatie vindt u in de patiëntenfolder ‘trommelvliesbuisje’ [KNO].

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.