MIJN.LZRMijn.LZR S M

KNO

BEREIKBAARHEID

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

ROUTENUMMER 1.42

J (0475) 38 25 67

De poli KNO is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00 uur.

U kunt ook online een afspraak maken. Wanneer het een eerste afspraak betreft kunt u inloggen met het ZD-nummer dat u van uw huisarts heeft gekregen. 

Maak direct online een afspraak

De keel-, neus- en oorarts (KNO-arts) behandelt mensen met aandoeningen aan de keel, neus of oren. Bekende ingrepen die de KNO-arts uitvoert zijn het verwijderen van keelamandelen bij kinderen en het plaatsen van trommelvliesbuisjes. Behalve de keel, neus en oren behoort het hele hoofd-halsgebied ook tot het werkterrein van KNO-heelkunde.


lees meerP -

De arts onderzoekt de patiënt en stelt de diagnose. Vaak bestaat de behandeling uit medicatie. Soms is ook een operatie nodig, die de KNO-arts zelf uitvoert. Onze artsen behandelen alle soorten problemen waarmee patiënten komen, maar hebben daarbij ook hun eigen aandachtsgebieden. Speciale aandachtsgebieden van onze artsen zijn oorchirurgie, allergie, stemproblemen en hoofd-halschirurgie.

Keel
Voorbeelden van operaties aan de keel zijn het inknippen van een te kort tongriempje, de behandeling van gezwellen in de mond en stembandoperaties.
Patiënten met slaapmoeilijkheden zien we ook veel. Als deze problemen veroorzaakt worden doordat ze ’s nachts stoppen met ademen spreken we over apneu. Hiervoor is de speciale Apneupoli in samenwerking met Longgeneeskunde, Neurologie en Mond- kaak- en aangezichtschirurgie.

Neus
Neusverstoppingsklachten veroorzaakt door een scheef neustussenschot worden door de kno-arts met een ingreep verholpen. Ook de neusbijholten, waar de kaakholten en de voorhoofdsholten bij horen, kunnen we operatief verruimen. Via de neusopening kunnen we deze ingrepen uitvoeren. Zo halen we afwijkingen als neuspoliepen en neusbijholteonstekingen weg. Bepaalde mensen komen zo van hun hoofdpijn af. Ook behandelen we allergie (overgevoeligheid) van de bovenste luchtwegen. Met coblatie, het verkleinen van de neusschelpen, helpen we patiënten makkelijker door de neus te kunnen ademen.

Oor
De KNO-arts verricht niet alleen correcties van de oorschelp (flaporen), maar behandelt vooral afwijkingen van de gehoorgang, het trommelvlies en het middenoor. Deze afwijkingen veroorzaken vaak ontstekingen, slechthorendheid, oorsuizen of evenwichtsstoornissen. Ze worden behandeld met behulp van een operatiemicroscoop.
Afwijkingen in het binnenoor, het eigenlijke hoorzintuig, kunnen in het algemeen niet worden behandeld. Ouderdomsslechthorendheid is dus niet met een ingreep te verhelpen. Voor een beter gehoor kan de KNO-arts u wel een hoorapparaat laten aanpassen. Hoortesten en evenwichtsonderzoek doet de KNO-arts ook.

Hals
Goedaardige gezwellen en cysten in de speekselklieren worden door ons weggenomen of behandeld.

Hooikoorts
De meest voorkomende klachten van hooikoorts lijken erg op verkoudheidsklachten: niezen, een loopneus of verstopte neus en tranende ogen. Hooikoortspatiënten hebben vooral in het voorjaar last van allergische klachten aan de luchtwegen. Deze worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem, nadat er stuifmeel (zoals graspollen) is ingeademd. Deze pollen zweven vrij rond in de lucht en zijn dus moeilijk te vermijden. Vroeger kon er vrij weinig aan worden gedaan, maar de tijd heeft niet stilgestaan en inmiddels zijn er diverse oplossingen voor hooikoorts-klachten. In Laurentius kunt u met betrekking tot deze allergie terecht bij KNO-arts Monica Henszen.

Zorg voor uw hals, keel, neus en oor
Kortom, heeft u klachten in hals, neus, keel of oor en een verwijzing van de huisarts, neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u hiermee te helpen en er waar mogelijk vanaf te helpen.


-
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.