MIJN.LZRMijn.LZR S M

ALLERGIETEST

Middels een allergietest wordt er onderzocht of er een overgevoeligheid bestaat voor een bepaalde stof, ookwel allergenen genaamd. Allergie is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem van het lichaam op onschadelijke stoffen, zoals stuifmeel, huidschilfers van dieren, huisstofmijt en schimmels. Deze stoffen, die altijd een soort eiwit bevatten, worden allergenen genoemd. Allergie voor deze stoffen die ingeademd worden (in tegenstelling tot een voedselallergie) geeft klachten van neusverstopping, niezen, snotteren, tranende ogen en jeuk aan ogen, neus en keel.

Meestal worden 20 verschillende teststoffen (allergenen genaamd) gebruikt bij een allergietest. Afhankelijk van de aanvragend arts kan dit aantal afwijken.

Met een ballpoint worden de plaatsen voor de prikjes gemarkeerd op de onderarmen. Van elk allergeen wordt vervolgens een druppeltje aangebracht op een gemarkeerde plaats. Met een speciaal prikkertje wordt door de druppel in de huid geprikt. Hierdoor wordt het druppeltje in contact gebracht met het weefsel net onder de opperhuid. Dit prikje is vrijwel pijnloos. Na 10-15 minuten wachten kan worden aangetoond of er een overgevoeligheid bestaat.

Meer informatie vindt u in de patiëntenfolder ‘allergietest’ [longgeneeskunde en KNO].

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.