MIJN.LZRMijn.LZR S M

FERTILITEIT

Als een zwangerschap uitblijft, kunt u door uw huisarts doorverwezen worden naar fertiliteit. Een fertiliteitsonderzoek is in Nederland mogelijk als er geen zwangerschap is ontstaan na één jaar onbeschermd seksueel contact. Men spreekt dan van verminderde vruchtbaarheid.

In het Laurentius Ziekenhuis is een aparte fertiliteitsarts werkzaam. Zij heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een kinderwens.

Werkwijze
De arts adviseert en behandelt partners waarbij het niet lukt zwanger te raken. Zij ontmoet u en uw partner graag allebei. In een eerste gesprek bespreekt zij de situatie en mogelijkheden met u. Ook doet ze onderzoeken om te bekijken wat mogelijkheden zijn tot behandeling. Ze maakt gebruik van verschillende technieken om de kans op zwangerschap te verhogen. Zoals ovulatie-inductie, waarbij met medicijnen getracht wordt een eisprong te verkrijgen. Een andere mogelijkheid zijn inseminaties waarbij zaadcellen van de partner in de baarmoeder worden ingebracht (IUI, intra uteriene inseminatie).
Voor andere technieken zoals IVF en ICSI worden patiënten doorverwezen naar het Catharinaziekenhuis in Eindhoven of het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.