MIJN.LZRMijn.LZR S M

KLINISCHE ZORG

De start van de behandeling van een kind met diabetes mellitus vindt na de diagnose veelal klinisch plaats. Nadat uw kind via de huisarts is overgedragen aan het kinderdiabetesteam in het ziekenhuis verblijft uw kind ongeveer 2 tot 5 dagen op de kinderafdeling. 

Er wordt aan u en uw kind educatie gegeven in het omgaan met diabetes mellitus in het dagelijkse leven. Ook volgen er instructies over de verschillende medische hulpmiddelen en de mogelijkheden hiervan. De eerste dagen gaat het behandelteam aan de hand van de bloedglucosewaarden ervoor zorgen dat de bloedglucose waarden gaan zakken. De hoeveelheid insuline kan steeds wisselen. De instelling van de juiste hoeveelheid insuline is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid koolhydraten die je eet, de hoogte van de bloedglucose en beweging.
Verder wordt veel aandacht besteedt om te komen tot het zoveel mogelijk zelfstandig regelen van de diabetes mellitus in de thuissituatie, op school en in (sport)verenigingsleven. Alle leden van het kinderdiabetesteam hebben hierin een eigen specifieke rol.
Klinische behandeling kan ook noodzakelijk zijn na een ontregeling van de diabetes mellitus of bij een aanhoudend een ongewenste instelling van de diabetes mellitus. Uw kind verblijft dan tijdelijk op de kinderafdeling, waarbij instelling op de juiste hoeveelheid insuline en educatie in het omgaan met diabetes mellitus in het dagelijkse leven op de voorgrond staan.

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.