INCONTINENTIE

Incontinentie is de medische term voor het ongewild verliezen van urine. Veel mensen in Nederland hebben hier last van, zowel mannen als vrouwen. 
Er zijn verschillende vormen van incontinentie. Elke vorm heeft een andere oorzaak. Voor veel vormen bestaat een behandeling of zijn er technieken aan te leren waardoor de klachten verminderen of verdwijnen. Zijn de klachten niet te behandelen, dan zijn er vaak goede hulpmiddelen om het ongemak dat incontinentie veroorzaakt te beperken.

Continentiespreekuur
Iedereen die incontinentieklachten heeft of vragen heeft over incontinentie is op afspraak welkom op het spreekuur. Bijvoorbeeld:

  • als u een advies wilt hebben over incontinentiemateriaal, vergoedingen, enzovoort.
  • als u klachten hebt om uw blaas goed leeg te plassen, met andere woorden als u ‘te continent bent’, kunt u ook een afspraak op dit spreekuur maken. Wij kunnen u dan, middels plasadviezen en/of andere leefregels, leren om uw blaas goed te ledigen.
  • voor het verwisselen van uw blaaskatheter en voor instructie hoe u het beste thuis met de katheter om kunt gaan. Als u van uw specialist moet leren uzelf te katheteriseren of de plasbuis op te rekken, nemen we dit stap voor stap met u door zodat u dit zo spoedig mogelijk zelf kunt doen. 

Het continentiespreekuur wordt verzorgd door een continentieverpleegkundige onder verantwoordelijkheid van de urologen.
Brengt uw specialist het spreekuur niet zelf ter sprake? Dan kunt u zelf vragen om een verwijzing. Ook uw huisarts kan u doorverwijzen.

Met uw verwijsbrief kunt u een afspraak maken voor het continentiespreekuur. Dit kan telefonisch of aan de balie bij de secretaresse van de polikliniek urologie.
De eerste afspraak duurt ongeveer een half uur. De continentieverpleegkundige bespreekt met u de vragen die u hebt of de problemen die u ervaart. 
Indien nodig wordt er een vervolgafspraak gepland.

Het continentiespreekuur vindt plaats op:

  • maandagochtend van 09.00 tot 11.45 uur
  • donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur
VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.